'Mi vecino Totoro' guanya el Premi del Públic a la Mostra de Cinema Asiàtic 2019

mi-vecino-totoro-2
31/01/2019

El clàssic de Hayao Miyazaki, que es projectava amb motiu del seu 30è aniversari, ha enamorat al públic de CineBaix. 

El Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat ja no es pot entendre sense Premi del Públic. És la manera en la qual els espectadors i espectadores posen el seu granet de sorra, expressen la seva opinió i atorguen l'únic premi del certamen (excepte a la mostra del novembre, que, per ser la més extensa, també hi compta amb el Premi del Jurat Jove). La Mostra de Cinema Asiàtic és la segona de les cites de la 12a edició del festival, i es centra en una apassionant cinematografia oriental que ha pogut veure's aquest cap de setmana a CineBaix, incloent-hi dos cinefòrums sobre problemàtiques contemporànies del continent que han estat tot un èxit. Tot i això, el públic ha triat una pel·lícula que res té a veure ni amb els cineastes asiàtics actuals ni la situació present.

Mi vecino Totoro, que es projectava amb motiu del seu 30è aniversari, ha estat la guanyadora indiscutible del Premi del Públic de la programació asiàtica de 2019. Amb una nota mitjana de 4,69, la pel·lícula dirigida pel mestre de l'anime japonès Hayao Miyazaki ha enamorat als assistents del certamen. Després de tres dècades, la pel·lícula no ha perdut ni una mica de l'encant que l'ha convertit en un clàssic immortal del cinema. La seva història de dues germanes, Mei i Satsuki, que han d'afrontar la malaltia de la seva mare mentre s'adapten a una nova vida al camp continua apel·lant a una idea cabdal: que la infància, malgrat els problemes que poden aparèixer, ha de tenir sempre una dosi imprescindible d'alegria, innocència i màgia.

Prop de 200 espectadors han decidit que sigui aquest títol el guanyador del premi, però altres no s'han quedat massa lluny: Un asunto de familia, l'última pel·lícula de Hirokazu Koreeda (amb la que va guanyar la Palma d'Or al Festival de Cannes), ha obtingut una nota de 4,31 amb el seu retrat de les misèries de la classe baixa al Japó, mentre Made in India: Sui Dhaaga ha aconseguit un 4,25 amb tot el contrari, amb una comèdia sobre un matrimoni que lluita per aconseguir els seus somnis. En una quarta posició es trobaria la pel·lícula d'animació Funan, amb un 4,09 total, amb el seu retrat cru d'un nen que es perd als disturbis de la Cambodja del 1975.