El Festival de Cinema Africà continua virtualment a la Sala 7 fins el 13 de juny
El Festival de Cinema Africà ha tancat la seva programació presencial, però durant aquesta setamana, fins el dia 13 ofereix una part de la programació que s'ha vist aquests dies en format virtual. Si no podeu veure totes les pel·lícules al cinema, ara podeu recuperar-les a la Sala 7 virtual de CineBaix.
En total, fins diumenge, 13 de juny es podran veure tretze de les vint pel·lícules de La Mostra de CineBaix a través de la plataforma virtual pròpia de CineBaix: la Sala 7 virtual.
Fent clic a cada pel·lícula, accedireu a la informació completa de cada títol. Per veure les pel·lícules, podeu accedir-hi a través d'aquest enllaç. El preu per cada pel·lícula és de 3.95€ el públic en general i 2.95€ socis i sòcies de CineBaix.
La nuit des rois de Philippe Lacôte, un drama de Costa d'Ivori que va figurar entre les millors pel·lícules de 2020 i que narra la vida d'un home a una presó que, curiosament, està governada pels seus propis presos.
Les Prières de Delphine de Rosine Mfetgo Mbakam, un documental centrat en la figura de Delphine, una jove camerunesa que representa a una generació de joves africanes aixafades per la societat patriarcal i que critica l'opressió continuada a la qual es veuen sotmeses.
Pas d'or pour Kalsaka de Michel K. Zongo, un documental que mostra el boom de la mineria a Burkina Faso a la dècada dels 2000 i les conseqüències desastroses socials i ambientals que va deixar al seu pas a la ciutat de Kalsaka.
Youth (Dhalinyaro) de Lula Ali Ismail, on tres amigues que estan a punt de graduar-se a l’escola secundària han de decidir si van a la universitat a França o es queden a la seva Yibuti natal.
Yao de Philippe Godeau, una comèdia amb Omar Sy (Intocable) sobre la importància dels referents i connectar amb les arrels familiars.
Rebelle de Kim Nguyen, en algun indret de l’Àfrica subsahariana, en una petit i remot llogaret, Komona, una nena de 12 anys, viu pacíficament amb els seus pares, fins al dia que és segrestada per l’exèrcit rebel i es veu obligada a combatre com a nena soldat.
Running against the Wind (Etiòpia) de Jan Philipp Weyl, una història d'amistat i lleialtat que segueix a dos joves etíops que, tot i que corrien junts a la infància, els seus camins a la vida acaben sent molt diferents.
Notre-Dame du Nil (Ruanda) d'Atiq Rahimi, basada en la novel·la de Scholastique Mukasonga i que retracta un coming-of-age sobre un grup de noies joves de Ruanda a un internament catòlic i en temps de violència.
Softie (Kènia) de Sam Soko, un retrat documental de l'activista política Boniface 'Softie' Mwangi, que es presenta a les eleccions regionals a Kenya per a defendre l'honestedat contra els corruptes.
Eyimofe (Nigèria) de Chuko Esiri i Arie Esiri, un relat de dos nigerians, un tècnic industrial i una perruquera, que somnien a canviar les seves vides i fugir dels seus problemes.
Downstream to Kinshasa (República del Congo) de Dieudo Hamadi, que explica l'odissea de les víctimes de la Guerra dels Sis Dies a través del riu Congo per aconseguir el reconeixement del conflicte.
Zaho Zay (Madagascar) de Maéva Ranaïvojaona i Georg Tiller, un últim documental que segueix a una guàrdia de presó a Madagascar i el seu passat personal amb un pare criminal.
La herida (Inxeba) (Sud-Àfrica) de John Trengove, la història d'una tradició tribal iniciàtica.