Totes les pel·lícules

D (2) E (1) H (1) I (1) K (1) L (2) M (1) N (1) P (3) R (2) S (2) V (1) Y (1) Z (1)
Espanya
2015
163 min
Secció de La Mostra: 

És 1953 i Kilian abandona la muntanya d'Osca per iniciar, al costat del seu germà, el viatge cap a Fernando Poo, una terra llunyana i exòtica a la Guinea Equatorial, antiga colònia espanyola. Allà l'espera el seu pare, veterà de la finca Sampaka on conrea un dels millors cacaus del món. A la colònia descobriran la lleugeresa de la vida social en comparació amb una Espanya encotillada i gris, viuran els contrastos entre colons i nadius i coneixeran el significat de l'amistat, la passió, l'amor i l'odi. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Alemanya
Burkina Faso
2019
80 min
Secció de La Mostra: 

Sis anys després de l'obertura de la mina a Kalsaka, al nord-est de Burkina Faso, els resultats són amargs. Malgrat totes les esperances de desenvolupament, l’or no ha brillat per a Kalsaka. La mina tanca les portes i deixa enrere un inestimable llegat de desastres socials i ambientals. Al llarg de la història recitada pel narrador, homes i dones valents lluiten per obtenir reparacions i esdevenen els actors i actrius d’un western contemporani.

Llengües Francès i moore, amb subtítols en català

Bèlgica
França
2021
111 min
Secció de La Mostra: 

En Gabriel té 10 anys i viu en un còmode veïnat d'expatriats a Burundi, el seu "petit país". És un nen normal, feliç i despreocupat, que viu aventures quotidianes amb els seus amics i la seva germana petita. Tot d'una, el 1993, les tensions al país veí, Ruanda, van esclatar, posant en perill tant la seva família com la seva innocència. (FilmAffinity)

Llengües Francès, kirundi i suahili, amb subtítols en català