Totes les pel·lícules

D (2) E (1) H (1) I (1) K (1) L (2) M (1) N (1) P (3) R (2) S (2) V (1) Y (1) Z (1)
Djibouti
França
2018
86 min
Secció de La Mostra: 

Djibouti. Deka, Asma i Hibo, tres joves en el seu últim any de l’institut. Unides per una forta amistat i de classes socials diferents, afronten juntes el pas a l’edat adulta. Haurien de quedar-se a Djibouti o anar-se’n a estudiar a França? Una meravellosa i sensible crònica d’amistat, família, somnis i amor d’una jove directora que desitja explicar “una història universal sobre la joventut” ambientada a la sorprenent capital de Djibouti, on es combinen tradició i modernitat. (ficab.cat)

Llengües Somali i francès, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
Congo (Kinshasa)
França
2020
90 min
Secció de La Mostra: 

Durant dues dècades, les víctimes de la Guerra dels Sis Dies van estar lluitant a Kisangani perquè es reconegués aquest conflicte i hi hagués una compensació. Cansats de no aconseguir resultats, van decidir anar a Kinshasa per fer-se sentir, després d'un llarg viatge pel riu Congo. (FilmAffinity)

Llengües Lingala i swahili, amb subtítols en català

Estats Units
Nigèria
2020
116 min
Secció de La Mostra: 

La tragèdia i el destí s'interposen en els plans de dues persones de nacionalitat nigeriana (Mofe, electricista, i Rosa, una perruquera) que intenten millorar la vida de les seves respectives famílies. Una pel·lícula sobre la recerca per part d'aquests dos personatges, del que es pensen que serà una vida millor en una terra estranya., Després que en Mofe perdi la seva família i la Rosa no aconsegueixi complir la seva promesa, els seus plans de viatge s'esfondren i els obliguen a replantejar-se la idea de viure a l'estranger. A mesura que passa el temps i les ferides es curen, aprenen que el futur que busquen desesperadament es pot construir sense sortir del seu país. (fotogramas.es)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Cuba
Espanya
2019
60 min
Secció de La Mostra: 

L'Havana segueix viva. La seva gent està als carrers, a les places, a les esglésies, als parcs, a les sales de ball, a les escoles. I continua transmetent una herència feta de rialles antigues, de ritmes africans, de tints forts. Herencia és una història d'emocions en què la imatge parla per si sola saltant-se l'ordre tradicional del temps. Tot entra pels ulls, per transgredir el normal, l'ordinari. El viatge no segueix un camí. L'oceà ja ha estat travessat fa centenars d'anys. I Herencia mostra el que això ha significat. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Alemanya
França
Països Baixos
Sud-àfrica
2017
88 min
Secció de La Mostra: 

Com  cada  any,  Xolani,  obrer  solitari,  participa  al  costat  d'altres  homes  de  la seva  comunitat  en  un  ritus  iniciàtic  tradicional  per  a  joves  que  estan  en  els últims anys de l'adolescència: seran circumcidats i després "preparats" per a la  vida  d'un  home  de  veritat.  Kwanda,  procedent  d'una  família  benestant  de Johannesburg i tutelat per Xolani, rep les burles dels seus companys per ser de  ciutat  i  massa  sensible.  Quan  Kwanda  descobreix  que  Xolani  està enamorat  en  secret  d'un  altre  dels  cuidadors,  la  vida de  tots  tres  canviarà radicalment. (filmaffinity.com)

Llengües: Xhosa, afrikaans, anglès, amb subtítols en espanyol

Espanya
2019
70 min
Secció de La Mostra: 

Un retrat íntim dels últims temps a l'Àfrica de la danesa Karen Blixen, escriptora que signava com a Isak Dinesen. Especialment es narra la particular relació de Blixen amb el seu criat somali Farah Aden. Una estranya amistat en la qual diferències que semblen insalvables es dilueixen davant una entesa ancestral. Ella tenia una granja a l'Àfrica, al peu dels turons de Ngong... (FilmAffinity)

Llengua Espanyol

Canadà
Costa d'Ivori
França
Senegal
2020
90 min
Secció de La Mostra: 

Un home és enviat a "La Maca", una presó de Costa d’Ivori enmig del bosc, que té la particularitat d'estar governada pels seus propis presos. Seguint la tradició, amb la primera lluna vermella és designat pel cap com el nou "romà", i això implica que ha d'explicar una història per a la resta de presoners. Després de descobrir el que el destí li espera, comença a narrar la vida del llegendari rebel "Zama King", sense altra opció que la d'allargar el seu relat fins a l'alba. (FilmAffinity)

Llengües Francès i diula, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
Camerun
2021
91 min
Secció de La Mostra: 

Aquesta pel·lícula és el retrat de la Delphine, una jove camerunesa. Com altres, pertany a la generació de joves africanes aixafades per les nostres societats patriarcals i abandonades a la colonització sexual occidental com el seu únic mitjà de supervivència. A través del seu coratge i la seva força, exposa aquests patrons de dominació que continuen tancant les dones africanes. (FilmAffinity)

Llengües Francès, amb subtítols en català

Espanya
2006
100 min
Secció de La Mostra: 

La pel·lícula aborda la colonització espanyola a Guinea Equatorial i la seva herència política, religiosa i cultural, que aflora després de la independència, el 12 d'octubre de 1969, des dels temps sagnants de la dictadura de Francisco Macías, fins a l'actual règim del seu nebot, Teodoro Obiang. (fotogramas.es)

Llengües Català

Bèlgica
França
Rwanda
2019
93 min
Secció de La Mostra: 

Ruanda, 1973. En el prestigiós institut catòlic Notre-Dame du Nil, situat al cim d'un turó, dues joves ruandeses es preparen per formar part de l'elit del país. A punt d'obtenir el diploma, les dues noies comparteixen la mateixa habitació, els mateixos somnis, els mateixos problemes com a adolescents. Però a la resta del país, així com a la resta de l'institut, van creixent profunds antagonismes que canviaran per sempre el destí d'aquestes dues noies i el de tot el país. (Cineuropa)

Llengües Francès i ruandès, amb subtítols en català

Espanya
2015
163 min
Secció de La Mostra: 

És 1953 i Kilian abandona la muntanya d'Osca per iniciar, al costat del seu germà, el viatge cap a Fernando Poo, una terra llunyana i exòtica a la Guinea Equatorial, antiga colònia espanyola. Allà l'espera el seu pare, veterà de la finca Sampaka on conrea un dels millors cacaus del món. A la colònia descobriran la lleugeresa de la vida social en comparació amb una Espanya encotillada i gris, viuran els contrastos entre colons i nadius i coneixeran el significat de l'amistat, la passió, l'amor i l'odi. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Alemanya
Burkina Faso
2019
80 min
Secció de La Mostra: 

Sis anys després de l'obertura de la mina a Kalsaka, al nord-est de Burkina Faso, els resultats són amargs. Malgrat totes les esperances de desenvolupament, l’or no ha brillat per a Kalsaka. La mina tanca les portes i deixa enrere un inestimable llegat de desastres socials i ambientals. Al llarg de la història recitada pel narrador, homes i dones valents lluiten per obtenir reparacions i esdevenen els actors i actrius d’un western contemporani.

Llengües Francès i moore, amb subtítols en català

Bèlgica
França
2021
111 min
Secció de La Mostra: 

En Gabriel té 10 anys i viu en un còmode veïnat d'expatriats a Burundi, el seu "petit país". És un nen normal, feliç i despreocupat, que viu aventures quotidianes amb els seus amics i la seva germana petita. Tot d'una, el 1993, les tensions al país veí, Ruanda, van esclatar, posant en perill tant la seva família com la seva innocència. (FilmAffinity)

Llengües Francès, kirundi i suahili, amb subtítols en català

Canadà
2012
90 min
Secció de La Mostra: 

En algun indret de l’Àfrica subsahariana, en una petit i remot llogaret, Komona, una nena de 12 anys, viu pacíficament amb els seus pares, fins al dia que és segrestada per l’exèrcit rebel i es veu obligada a combatre com a nena soldat. Per la seva capacitat per salvar-se, l’anomenen “bruixa de la guerra”. La seva única sortida i amic serà en Mago, un noi albí de 15 anys que vol casar-se amb ella. (labutaca.net)

Llengües Francès i lingala, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Etiòpia
2019
116 min
Secció de La Mostra: 

A Etiòpia, dos joves germans molt units que intenten perseguir els seus somnis i lluitar contra totes les adversitats. Un somia des de nen convertir-se en el millor atleta olímpic de tots els temps; l'altre sempre ha desitjat ser un gran fotògraf. Els seus camins se separen des de molt joves, però el destí i els llaços familiars els uniran més aviat del que ells s’imaginen. Ara dependrà de tots dos ajudar-se l'un a l'altre fins que junts aconsegueixin convertir-se en el que més han desitjat en la seva vida. (Sensacine)

Llengües Amhàric, amb subtítols en català

Dinamarca
2020
108 min
Secció de La Mostra: 

A la Dinamarca actual, una societat multicultural, segregada i plena de tensions racials, en Talib, un jove immigrant de segona generació, entra en coma estant sota tutela policial. Mentre els agents de policia Hoyer i Andersen fan una patrulla rutinària pel gueto de Svalegarden, s'anuncia la mort del jove, i això desencadena violents disturbis al veïnat, que es converteix en un infern sense sortida per als agents. (Sensacine)

Llengües Danès, amb subtítols en espanyol

Kenya
2020
96 min
Secció de La Mostra: 

Periodista de professió, especialitzat en la justícia social, el kenyà Boniface Mwangi, conegut com Softie, va ser testimoni de diverses atrocitats en la seva carrera. Però un el va marcar de manera definitiva, la cobertura de la violència succeïda després de les eleccions de Kenya, el 2007. Els esdeveniments que va haver de cobrir el van portar a estrès posttraumàtic i depressió severa, derivada de la impotència i frustració que li va generar veure els polítics responsables romandre impunes.

Tractant de refer-se, Softie va començar a córrer, amb disciplina, i va descobrir que l'activitat li oferia un punt de vista optimista. El següent que va decidir va ser postular per a un càrrec en l'elecció regional que s'acostava. Al documental Softie, dirigit per Sam Soko, el cineasta explora el camí que ha de recórrer, tractant de dur a terme una campanya neta honesta en contra dels seus oponents corruptes i posant en risc la seva pròpia família. (Sensacine)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
2010
162 min
Secció de La Mostra: 

Saartjie Baartman era una jove negra natural de Sud-àfrica a la qual es va batejar, per la seva constitució altament (i extremadament) desenvolupada, amb el sobrenom de Venus Hottentote. Un espectacle de fira per a les societats benpensants occidentals del segle XIX. (Sensacine)

Llengües Francès, anglès, afrikaans, holandès, amb subtítols en català

França
Senegal
2019
103 min
Secció de La Mostra: 

Des del seu poble al nord del Senegal, el Yao és un nen de 13 anys capaç de fer qualsevol cosa per conèixer el seu heroi: Seydou Tall, un famós autor francès. Tall ha estat convidat a Dakar per presentar el seu últim llibre, i aquesta és la primera vegada que viatja al seu país d'origen. Per complir el seu somni, el jove Yao es fuga i recorrerà 387 km fins a la capital. Impactat per la voluntat d'aquest nen, l'escriptor decidirà fugir de les seves obligacions i acompanyar-lo fins a casa. Serà a les carreteres polsegoses i incertes del Senegal, quan el Seydou entengui que, mentre viatja cap al poble de l'infant, també viatja cap a les seves arrels. (Sensacine)

Llengües Francès, amb subtítols en català

Àustria
França
Madagascar
2020
78 MIN
Secció de La Mostra: 

Una jove treballa com a guàrdia en una presó desesperadament superpoblada a Madagascar. Passa el temps somiant desperta amb el seu pare, un assassí que la va abandonar de nena després de matar el seu propi germà. En la seva imaginació, el seu pare es converteix en un assassí mític, vagant pel camp i tirant daus encantats per decidir el destí de les seves víctimes. Anhela el dia que ell pugui aparèixer entre els presoners que vigila. Quan arriba un nou reclús que diu conèixer el seu pare, les fantasies de la jove comencen a convertir-se en malsons. (FilmAffinity)

Llengües Francès i malgaix, amb subtítols en català