Totes les pel·lícules

B (1) C (1) E (4) L (4) M (1) Y (1)
Espanya
Xile
2019
99 min
Secció de La Mostra: 

Segle XX. Pedro arriba a la Terra del Foc, un territori hostil i violent. La seva tasca és fotografiar l'enllaç de Mr. Porter, un poderós latifundista, amb una jove anomenada Sara, de la qual voldrà capturar la seva bellesa i que es convertirà en la seva obsessió. Una obsessió que li farà perdre els seus privilegis socials, condemnant-se a viure en un ambient hostil. Per sobreviure, Pedro acaba traint els seus principis i integrant-se en una societat que contempla el genocidi dels nadius Selknam. Una massacre de la qual acaba sent partícip i còmplice per mitjà de les seves imatges. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

Espanya
2019
52 min
Secció de La Mostra: 

La història personal de Paquito comença com la d'un de tants homosexuals que es van negar a reconèixer la seva orientació sexual. Però Paquito i la seva família no són la norma. Quan va assumir i acceptar la seva homosexualitat, va donar pas a una història familiar i d'activisme polític complexa.

Entre les quatre parets de la casa de Paquito conviuen tres generacions: Herena, la mare; Miguel, la parella, i Javier, el fill. Al menjador, el televisor parla de noves mesures econòmiques i canvis en una Cuba que transita de la societat socialista a un present de pragmatisme. Però Paquito estima i creu en la revolució cubana, una revolució en trànsit en què els ideals del col·lectiu ja no serveixen per al futur que ve. (ccma.cat)

Llengües Versió original en espanyol

Alemanya
Espanya
Estats Units
Països Baixos
Xile
2020
86 min
Secció de La Mostra: 

En Rómulo és un investigador privat a qui li ha arribat el cas d'una dona preocupada pel tracte que pot estar rebent la seva mare en una residència d'ancians. Per descobrir què és el que està passant en aquest lloc, decideix comptar amb l'ajuda d’en Sergio, un home de 83 anys a qui utilitzarà com a espia dins d'aquest asil. Mentre intenta reunir tota mena de proves, fa amistat amb diversos residents. D'aquesta manera, descobreix que la terrible veritat que estaven buscant no té res a veure amb el que havien sospitat. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

2018
119 min
Secció de La Mostra: 

Una mare i la seva filla (Guie'dani) se’n van del seu poble per buscar noves oportunitats com a empleades domèstiques a casa d'una família adinerada a ciutat de Mèxic. La Guie'dani rebutja la vida de servitud i cerca la seva pròpia identitat per mitjà de la seva amistat amb una altra adolescent. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

Cuba
Espanya
2019
78 min
Secció de La Mostra: 

Cuba va lluitar des de 1975 fins a 2002 en la guerra per la independència d'Angola. Aquest documental mostra quatre veterans d'aquella lluita que han tornat al seu poble natal a la Sierra Maestra per entrenar-se i estar preparats per a l'arribada dels governs imperialistes. Són els últims retalls de la Revolució Cubana. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

2020
96 min
Secció de La Mostra: 

Sobre el llac de Maracaibo s'assenta el poble del Congo Mirador, un petit llogaret pesquer que està patint en primera persona els diferents problemes socials que assolen el país de Veneçuela com: la corrupció política que ha arribat fins a aquesta petita i recòndita població. A més, de la bipolaritat entre chavistes i l'oposició, els habitants de Congo temen que el poble vagi perdent la poca vida que li queda a causa de la sedimentació, contaminació i despoblació.

   El documental segueix la figura de dues dones de bàndols oposats: la Tamara, empresària local i representant del partit chavista, i la        Natalie, una professora de Congo que dona suport a l'oposició. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

França
Guatemala
2019
96 min
Secció de La Mostra: 

Durant el conflicte armat de Guatemala, l’Alma i els seus dos fills són assassinats sota les paraules "si plores, et mato".

Passats trenta anys, el tribunal obre una causa penal contra Enrique Monteverde, qui va estar al capdavant del genocidi, però acaba sent absolt quan el judici es declara nul. La població s'aixeca en ira contra la sentència, i alhora l'esperit de l’Alma es desperta buscant la justícia que el tribunal li ha negat. A les nits, l’Enrique comença a sentir plors, però poc sospita de la seva nova mestressa de claus. (Sensacine)

Espanya
Mèxic
2019
80 min
Secció de La Mostra: 

Ciutat de Mèxic. Una dona amb un fill malalt necessita feina i s'endinsa al cabaret Barba Azul. Les dones hi ballen i beuen amb els homes que el freqüenten. Però, hi ha un lloc dins d'aquest lloc que té més vida que els seus salons; el lavabo. Allà hi ha Doña Olga, una dona que porta més de 45 anys en el món del cabaret i ara, a canvi de propina, ocupa un lloc especial a l'entrada dels lavabos. Vigila les bosses, s’assegura que sempre hi hagi paper higiènic, però, sobretot, intenta donar suport i cuidar totes les dones que cada nit es cobreixen entre capa i capa de maquillatge per sortir a mostrar el seu millor somriure. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

Alemanya
Brasil
2019
139 min
Secció de La Mostra: 

L'any 1950, l’Eurídice, una jove de 18 anys prodigiosa del piano que somia arribar a estudiar al Conservatori de Viena, i la seva germana Guida, de 20, que la seva única passió en la vida és trobar el veritable amor, viuen sota l'estricta tutela dels seus pares a Rio de Janeiro. Les dues germanes són separades per una mentida del seu pare i acaben perdent l'esperança de tornar-se a veure. (sensacine.com)

Llengües Portuguès i grec, amb subtítols en espanyol

Argentina
2019
119 min
Secció de La Mostra: 

L’Iris, de 17 anys, ha estat expulsada de l'escola i passa els càlids dies i nits amb les seves dues millors amigues, les seves cosines, en habitacions estretes, jugant amb el seu telèfon mòbil o als carrers buits de la ciutat. Quan la Renata, freda i segura de si mateixa, entra en escena, l’Iris queda fascinada, i no passa gaire temps abans que comencin a coquetejar. Però a la zona, els rumors sobre el passat de la Renata són cada vegada més forts. (FilmAffinity)

Llengües Versió original en espanyol

Argentina
Espanya
Xile
2020
81 min
Secció de La Mostra: 

Xile, setembre de 1986. Ja fa 15 anys que Xile viu en la dictadura de Pinochet. El Ramiro i la Tamara planegen amb els seus companys d'armes -la majoria inexperts- un increïble intent d'assassinat contra el tirà. Al capdavant dels guerrillers del Frente Patriótico Manuel Rodríguez, la Tamara pren l'única decisió possible: matar Pinochet. La Tamara hauria canviat la història, però l'espionatge i la traïció la van deixar a un sol pas de la revolució... Una història inspirada en fets reals. (FilmAffinity)

Llengües Versió original en espanyol

Argentina
2018
85 min
Secció de La Mostra: 

Una parella es muda a la Patagònia escapant de les imposicions de la societat capitalista moderna. Al principi, el lloc, la gent, la vida sembla ser el que ells busquen. Un món nou allunyat de tot. Però aviat descobriran que no tot és tan màgic ni tan simple, ni ells estan preparats per lluitar amb aquesta vida. Pensaran a desistir. Tornaran a la ciutat, però aquí tampoc encaixen: El lloc que van deixar enrere ja els ha modificat. Faran un nou intent, una veritat revelada, farà que tot trontolli més fort que mai. Però en travessar això, es faran més forts per continuar intentant una nova vida. (Filmaffinity

Llengües Versió original en espanyol