No saps què veure al Festival de Cinema Africà 2019? T'ajudem!

the-burial-of-kojo
31/05/2019

Classifiquem la programació segons les pel·lícules que et faran riure, plorar o reflexionar. O tot al mateix temps. 

El Festival de Cinema Africà va inaugurar ahir una nova edició, que es presenta amb una programació que combina relats de ficció i documental per a tota mena de gustos. Del 31 de maig al 3 de juny podràs gaudir de totes les pel·lícules que la conformen, però, si has d'escollir, t'ajudem a entendre millor què et trobaràs a cadascuna d'elles. 

- El entierro de Kojo, de Sam Blitz Blazawule: Pels que busquen una experiència onírica, on la realitat i la fantasia no tenen els límits massa clars i el drama familiar és el tema central.

- El estado contra Mandela y los otros, de Nicolas Champeaux i Gilles Porte: Per amants dels documentals històrics o els interessats en conèixer millor la història personal de Nelson Mandela. 

- El guerrero perdido, de Nasib Farah i Søren Steen Jespersen: Pels qui vulguin entendre millor com és caure en les xarxes del terrorisme, en un documental impactant i dur pel seu protagonista. 

- El lobo de oro de Balolé, de Chloé Aicha-Boro: Per conscienciats amb els drets dels treballadors que vulguin indignar-se amb una història real, que denuncia les condicions laborals d'una pedrera de granit a la capital de Burkina Faso. 

- Hamada, d'Eloy Domínguez Serén: Un documental pels que tinguin com a filosofia de vida que, davant els pitjors obstacles, s'ha de tenir sempre bon humor.

- Jartum, fuera de juego, de Marwa Zein: Per a entendre que el feminisme també és que les dones puguin jugar al futbol amb les mateixes oportunitats que els homes. 

- Keteke, de Peter Sedufia: Per qui vulguin fer-se uns riures amb una parella prenyada que discuteix com si estiguessin a Escenas de matrimonio mentre intenten realitzar un viatge impossible. 

- La compasión de la selva, de Joël Karekezi: Per patir a la Ruanda de 1998, on els conflictes armats eren freqüents i la malària una amenaça invisible, però també per trobar esperança en l'amistat dels seus protagonistes. 

- La Mia i el lleó blanc, de Gilles de Maistre: Pels que pensin que creguin en les amistats impossibles, i busquin una pel·lícula còmoda i entretinguda de veure. 

- Rafiki, de Wanuri Kahiu: Pels qui sàpiguen que l'amor no entén d'imposicions socials o culturals. Una Carmen y Lola ambientada a la conservadora societat de Kenya.

- Winnie, de Pascale Lamche: Si a Nelson Mandela ja el tens controlat, aquest documental et descobrirà qui va ser la seva dona, Winnie Mandela, i per què és important.