Una pel·lícula perfecta per cada moment al Festival de Cinema Llatinoamericà 2020
Organitzem la programació del festival perquè elegir què veure sigui més fàcil.
El Festival de Cinema Llatinoamericà 2020 comença la seva segona setmana amb una selecció de propostes diferents, apassionants i alternatives que no trobaràs a Netflix. Aquesta nova cita de La Mostra de CineBaix ha posat a disposició dels usuaris una plataforma online, SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL, on es pot gaudir de tota la programació, formada per 14 pel·lícules d'11 països diferents. El nexe comú és, efectivament, el focus en temes, conflictes i escenaris llatinoamericans, que obren una finestra a un tipus de cinema amb poca visibilitat a les sales de cinema convencionals i que ara troba el seu lloc exclusiu a l'streaming.
No saps que veure aquesta nit? T'ajudem a fer una decisió resumint en només una frase el que trobaràs a aquestes pel·lícules de la programació, des d'històries de suspens fins a documentals imprescindibles sobre l'estat del món. Totes les pel·lícules estan disponibles fins al 3 de maig, excepte les que estan indicades amb limitacions:
- Canción sin nombre de Melina León: Per sorprendre's amb un misteri basat en fets reals al Perú de finals dels 80, on una mare va veure com el seu bebè desapareixia sense explicació a l'hospital després de néixer.
- Cuidar entre terres de Núria Gebellí i Estel·la Marcos: Per reflexionar i posar-se a la pell de les dones migrants que treballen precaritzades com a cuidadores domèstiques a casa nostra, en un documental que obre fronteres per explorar la feminització de la pobresa.
- De nuevo otra vez de Romina Paula: Pels qui no tenen el cos per massa drama i busquen una història humana de descobriment amena, divertida i diferent.
- Insumisas de Laura Cazador i Fernando Pérez: Per traslladar-se al passat, al segle XIX, en una pel·lícula basada en un escandalós cas real de l'època del colonialisme, la violència i la misogínia.
- La mala noche de Gabriela Calvache: Pels que necessiten una bona dosi de tensió i suspens, en el marc d'una història dura i crua sobre l'explotació sexual.
- Monos d'Alejandro Landes: Pels que busquin una història diferent, enigmàtica i que suposi un repte per a l'espectador, en un relat visualment brillant i narrativament exigent.
- Un traductor de Rodrigo y Sebastián Barriuso (només fins al 29 d'abril): Per emocionar-se fins a arribar a les llàgrimes amb la tasca d'un professor a un hospital infantil, però també conèixer una història real de conseqüències polítiques i socials.
- Punta de lanza de Marc Gavaldà: Pels que vulguin informar-se millor de com el capitalisme està arrassant els indrets naturals i les petites comunitats de l'Amazònia, amb un documental molt apegat a la realitat.
- Voces de vereda d'Iris Aviñoa i Santi Trullenque: Per inspirar-se amb la lluita per la pau a Colòmbia i conèixer les realitats humanes darrere dels conflictes armats, amb un documental, en aquest cas, amb més poètica.
- Yo, imposible de Patricia Ortega: Per als qui els agradi desafiar les normes socials i explorar una història de diversitat afectiva i sexual, amb dosi de drama i intolerància.
- Algunas bestias de Jorge Riquelme (només el 2 i 3 de maig): Per viure un intens i pertorbador drama familiar que et farà sentir l'angoixa d'un confinament, on la desesperació fa sortir les pitjors parts de cadascun.
Ja has escollit la teva per aquesta nit? Entra a la plataforma de CineBaix i comença a gaudir del millor cinema llatinoamericà del moment a només un clic de distància!