La Mostra de CineBaix: Mostra de Cinema Internacional a Sant Feliu de Llobregat 2017

1 (2) 2 (1) 7 (1) A (29) B (12) C (23) D (14) E (46) F (12) G (3) H (16) I (9) J (4) K (10) L (72) M (21) N (8) O (5) P (17) R (16) S (20) T (27) U (16) V (7) W (6) Y (7) Z (7) ¡ (1) ¿ (1)
Marroc
2016
17 minuts
Secció de La Mostra: 

Després de perdre la seva família, Salem, un vell nòmada i exmilitant del Polisario, decideix deixar Tindouf i anar a morir a l’Aaiun, la terra on va créixer i que no ha trepitjat en 40 anys. De camí, es creua amb un senegalès indocumentat que intenta reunir-se amb la seva família a Casablanca. Sense jutjar-se, els dos homes comparteixen els seus sentiments, pors, esperances i dubtes. En aquesta terra de ningú neix una estranya amistat entre dos passatgers del vent, cadascun amb una idea del Marroc al cap, de vegades imaginari, d’altres nostàlgic, màgic, cruel i oníric, fora del temps.

(Festival de Cine Africano de Tarifa – FCAT)

Estrena a Catalunya

Llengües: Àrab, francès, espanyol amb subtítols en espanyol

Argentina
2017
82 minuts
Secció de La Mostra: 

Alanis treballa com a prostituta. Té un nadó i comparteix amb Gisela, una companya, un apartament on viu i atén els seus clients, fins que dos inspectors municipals clausuren la seva llar i s’enduen Gisela, acusada de tracta. Alanis arriba plena d'enganys al local de la seva tia, davant de la plaça Miserere. Des d'aquest barri multiracial i violent, Alanis intenta recuperar la seva dignitat, ajudar la seva amiga i cuidar el seu fill. Ofereix al carrer el que sap fer, però fins i tot el carrer té les seves regles i Alanis ha de lluitar pel seu lloc.

Estrena a Catalunya
Llengües:
Versió original en espanyol

Diumenge 5 a les 19.15 - Cinefòrum amb la presència de María Riot, actriu porno, prostituta, feminista i activista pels drets de les treballadores sexuals

2017

Les oliveres són els garants de la vida i de la història de les poblacions en terres palestines des de fa milers d'anys. Des de la creació el 1948 de l'estat d'Israel al territori de la Palestina històrica, arbres i habitants s'enfronten a l'arrencada de les seves arrels, la destrucció de les seves vides i l'alienació de la seva cultura. Malgrat això, les persones que han cuidat les oliveres des de nombroses generacions lluiten diàriament contra el colonialisme perquè el seu poble, la seva família i els seus arbres es mantinguin en peus. Entre arrels, sionisme i resistència, aquest documental proposa una lectura de la història i de les lluites populars a la Cisjordània ocupada, a través dels testimoniatges de famílies palestines i d'activistes que els donen suport durant la temporada de la collita d'olives.

Llengües: Àrab i anglès amb subtítols en català

Dijous 9 a les 19.30 - Cinefòrum amb la presència d'un membre de l'equip de La Recolectiva

Espanya
2009
44 minuts

Entre 1923 i 1927, l'exèrcit espanyol va bombardejar amb gas mostassa la població civil durant la guerra del Rif. Espanya es va convertir en una de les primeres potències a utilitzar aquests mètodes d'extermini. I va aconseguir que el seu crim romangués en un convenient oblit.

Gairebé un segle després, un jove rifeny, resident a Madrid, inicia una carrera contra rellotge per salvaguardar la memòria dels últims testimonis d'aquella guerra. El Govern espanyol mai ha admès aquest crims. I les víctimes, molt ancianes, amenacen amb morir sense haver explicat què va passar durant aquells anys d'asfíxia i mort.

Estrena a Catalunya

Llengües: Espanyol i àrab amb subtítols en espanyol

Espanya
2017
18 minuts
Secció de La Mostra: 

El David té un negoci basat en el transport. L'Ahmed ha arribat a Barcelona fugint de la guerra de Síria. Aviat l'Ahmed necessitarà emprendre accions per refer la seva vida a Europa. Els seus camins, d'alguna manera, tindran un punt de contacte amb desenllaç inesperat.

Llengües: Anglès, àrab, castellà amb subtítols en català

CINEFÒRUM amb la presència del director i d'alguns dels protagonistes del curt documental

Bèlgica
Espanya
França
Itàlia
2006
92 minuts

Faula que tracta el tema de la tolerància elaborada pel director de Kirikú i la bruixa, Michel Ocelot. Azur, ros i d'ulls blaus és fill d'un noble, i Asmar, de pèl fosc, és fill de la dona que els ha criat. Eren tan amics que es consideraven germans. Però una vegada que van créixer, els seus camins es van separar de forma violenta arribant fins i tot a convertir-se en rivals. Cada un busca la fada Dijins al Maghreb medieval, fet que provocarà el seu retrobament. (Sensacine)

Llengües: Doblada en català