Totes les pel·lícules

C (1) F (1) L (1) M (2) S (2) T (3) V (1)
Estats Units
2008
109 min

Crònica de l'apogeu als anys cinquanta a Chicago de la casa de discos Chess Records, que en uns anys turbulents va gravar discos de llegendes de la música negra com Muddy Waters, Leonard Chess, Little Walter & Howlin' Wolf, Etta James i Chuck Berry. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Rwanda
2022
111 min

Una mare que intenta afrontar la pèrdua del seu fill, es distancia gradualment del seu marit: un criminal introdueix el seu fill a una vida de viure del seu enginy; i una noia s'encarrega de tenir cura d'un pare que mai no va estimar. (FilmAffinity)

Llengües Ruandès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
2022
134 min

Una epopeia històrica inspirada en els fets reals que van succeir al Regne de Dahomey, un dels estats més poderosos d'Àfrica als segles XVIII i XIX. La història segueix la Nanisca (Davis), general de la unitat militar exclusivament femenina i la Nawi (Mbedu), una recluta ambiciosa. Juntes van lluitar contra enemics que van violar el seu honor, van esclavitzar la seva gent i van amenaçar de destruir tot el que havien viscut. (FilmAffinity)

Llengües Anglès i portuguès, amb subtítols en espanyol

França
2022
116 min

La Rose, oriunda de Costa d'Ivori, arriba a França i s'instal·la als suburbis parisencs amb els seus dos fills, el Jean i l’Ernest. (FilmAffinity)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

França
Guinea
2014
120 min

La Bella, una encantadora guineana de 30 anys, és ballarina en un cabaret de Dakar (Senegal). Porta una vida de prostitució sota el control d'una xarxa de proxenetes dirigida per un home anomenat Kèba. La noia està decidida a trobar el parador de la seva filla, que va ser abandonada en néixer a Bamako fa 18 anys, quan ella era una prostituta de 15 anys… (FCAT)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

Angola
França
1972
102 min

Sambizanga és el nom d'un barri obrer de Luanda on hi havia la presó portuguesa on van ser tancats, torturats i assassinats nombrosos militants angolesos. El 4 de febrer de 1961, l'MPLA va atacar la presó. La pel·lícula comença amb la detenció del líder revolucionari Domingos Xavier per oficials portuguesos. El porten a la presó de Sambizanga on serà torturat fins a la mort si no delata els seus companys dissidents. La pel·lícula segueix la Maria, la dona de Domingos Xavier, que va de presó a presó en un intent per saber què ha estat del seu marit. (FCAT)

Llengües Lingala i portuguès, amb subtítols en espanyol

Kenya
2022
97 min

Després de 7 anys a la presó, en Geoffrey, de 35 anys, ha de tornar a començar la seva vida a Shimoni, un tranquil poble de la Kenya rural, un lloc que detesta. Allí roman amagat al recinte de l'església catòlica local i mai no surt. Però, un diumenge després de missa, en Geoffrey veu un home amb una taca blanca als cabells. Petrificat, s'orina als pantalons i en un moment de ràbia mata un vedell. El monstre l'ha trobat al seu amagatall.

Llengües Suahili, kikuiu i anglès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
2022
131 min

Biografia d'Emmett Till, un adolescent negre que va ser brutalment assassinat als 14 anys a Mississippi el 1955. La propietària d'una botiga local va afirmar haver-se sentit ofesa pel noi, que, després de la declaració, va ser covardament linxat per un grup d'homes. El fet que els assassins fossin absolts va causar una commoció nacional i va impulsar moviments contra la violència cap als negres al país. (Sensacine)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
2022
89 min

A la Bèlgica actual, un nen i una noia adolescent que van arribar sols d'Àfrica enfronten la seva invencible amistat contra les difícils condicions del seu exili. (FilmAffinity)

Llengües Italià i francès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Qatar
Sud-àfrica
Tanzània
2021
92 min

Una història d’amor polític sobre la majoria d’edat ambientada en els últims anys de la colònia britànica de Zanzíbar. En Denge, un jove lluitador per la llibertat, coneix la Yasmin, una dona índia de Zanzíbar, enmig de la nit quan es dirigeix a casar-se. La passió i la revolució s’intensifiquen. (ficac.cat)

Llengües Suec, anglès i suahili, amb subtítols en espanyol

França
Moçambic
Portugal
2012
90 min

Ubicat en els moments posteriors a la independència de Moçambic, quan el govern nacional, entestat a esborrar totes les traces del colonialisme, envia unes 500 prostitutes a camps de reeducació sota la cura de la guerrilla per esdevenir “dones noves”. El conflicte sorgeix quan la jove Margarida, verge de 16 anys, és inclosa per error dins d’aquest contingent humà… (FilmAffinity)

Llengües Francès i portuguès, amb subtítols en espanyol