Totes les pel·lícules

E (5) H (1) J (1) K (3) L (2) M (1) P (1) R (1) S (1) T (1) W (2)
Estats Units
Ghana
2018
80 min
Secció de La Mostra: 

Esi parla de la seva infància i de la tumultuosa relació entre el seu pare i el seu oncle Kwabena. A través d'una visió pròpia del realisme màgic i d'una sèrie d'estranys somnis, Esi recorda el tràgic accident provocat per Kojo en què va morir l'esposa de Kwabena el mateix dia del seu casament. Set anys després, Kwabena no ha perdonat el seu germà i acaba deixant-lo mig mort en una mina abandonada. Els curiosos somnis d’Esi la portaran fins al seu pare, però arribarà a temps? (fcat.es)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

França
2018
105 min
Secció de La Mostra: 

La història de la lluita contra l'Apartheid es resumeix en un sol nom: Nelson Mandela. El 2018 hauria fet cent anys. Mandela es va donar a conèixer durant un judici històric, que va tenir lloc entre 1963 i 1964. Al banc dels acusats, vuit dels seus camarades també s'enfrontaven a la pena de mort. Amb un vehement fiscal en contra seva, aquests homes van decidir convertir la seva opinió en una tribuna contra l'apartheid. Els arxius d'àudio de les audiències, recentment exhumats, permeten reviure de forma realista aquesta prova de força. (sensacine.com)

Llengües Anglès i francès, amb subtítols en espanyol

Dinamarca
Kenya
Somàlia
Suècia
2018
81 min
Secció de La Mostra: 

Mohammed tenia tres anys quan els seus pares el van enviar a Anglaterra perquè tingués una vida millor. D'adolescent es va veure implicat en un assumpte tèrbol i va ser condemnat a la presó, on es va radicalitzar. Va ser extradit als 19 anys i es va unir sense dubtar-ho a Al-Shabab. Però quan s'adona que no es tracta del moviment liberal que imaginava i que és responsable d'atemptats terroristes, fuig de l'organització. Té 23 anys i viu amagat a Mogadiscio, mentre la seva parella i el seu fill estan a Londres. La pel·lícula descriu la lluita de la jove família per tornar a estar junts. (fcat.es)

Anglès i somali, amb subtítols en espanyol

Burkina Faso
2019
65 min
Secció de La Mostra: 

Al cor d’Ouagadougou, capital de Burkina Faso, hi ha una pedrera de granit on gairebé 2.500 persones, homes, dones i nens, treballen en condicions dantesques per reunir els escassos recursos que els permetran sobreviure un altre dia... El salari diari d'un home és aproximadament de 600 francs CFA (l'equivalent a un euro); el d'una dona i un ancià, d'uns 300, i un nen no en guanyarà més de 200. Una població d'esclaus de l'era moderna, explotats per venedors de granit sense escrúpols i marginats per una societat que es nega a veure'ls. (fcat.es)

Llengües Moore, amb subtítols en espanyol

Rwanda
2018
16 min
Secció de La Mostra: 

Un noi de 12 anys està decidit a unir-se a l'equip de futbol del barri, però el seu comportament efeminat li ho impedeix. Els altres nois es fiquen amb ell sense parar. Viu en un món on ha de demostrar i reivindicar la seva masculinitat. (fcat.es)

Llengües Ruandès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Noruega
Suècia
2018
89 min
Secció de La Mostra: 

Enmig del desert del Sàhara viuen les generacions a les quals el Marroc va negar el país el 1975. Amb vitalitat, humor i situacions inesperades, aquest documental és el retrat d'un grup d'amics que viuen en un campament de refugiats en ple desert. Junts, usen el poder de la creativitat i la diversió per denunciar la realitat que els envolta i expandir-se més enllà dels límits del campament.(Sensacine.com)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Congo (Kinshasa)
2018
23 min
Secció de La Mostra: 

Una sátira sobre la cadena de televisión nacional de un país africano que lanza un discreto mensaje propagandístico a través de entrevistas e interludios musicales. (FCAT)

 

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
Luxemburg
1998
71 min
Secció de La Mostra: 

En Kirikú és un nen molt petit que sap exactament el que vol, fins i tot abans de néixer. És independent, generós i valent, unes qualitats que haurà de fer servir a fons perquè en Kirikú ha nascut en un poblat africà sobre el qual la terrible i bonica bruixa Karabà

ha imposat un malefici: no hi ha flors, ni aigua, han d’entregar-li tributs i no hi queden homes, ja que, segons creuen els habitants del poblat, se’ls ha menjat la bruixa. Però el valent Kirikú emprendrà un viatge ple de perills i aventures fins a la Muntanya Prohibi- da, on el seu avi, el Savi de la Muntanya, que coneix la Karabà i els seus secrets, l’espera per indicar-li el camí de l’alliberament.

Llengües Doblada en castellà

Bèlgica
França
Rwanda
2018
91 min
Secció de La Mostra: 

El sergent Xavier és un veterà dels conflictes ètnics a Ruanda, mentre que el soldat Faustin és un recluta novell que desitja venjar-se de la mort dels seus pares i germans. Després d'una escaramussa, tots dos s'allunyen del grup principal de guerrillers que els acompanyen i es veuen obligats a canviar de rumb per sobreviure. (Filmaffinity)

Llengües Francès i swahili, amb subtítols en espanyol

Alemanya
França
Sud-àfrica
2018
98 min
Secció de La Mostra: 

Una jove que s'ha traslladat amb els seus pares des de Londres fins a l'Àfrica desenvolupa un vincle sorprenent i especial amb un lleó salvatge. La seva increïble amistat la impulsa a viatjar per la sabana per salvar el seu millor amic. (filmaffinity.com)

Llengües Doblada en català

Moçambic
Portugal
2017
74 min
Secció de La Mostra: 

Azarías és un jove orfe que té cura del bestiar, i Mabata Bata és un dels bous del ramat. Cal engreixar els bous per al "lobolo", el dot tradicional que Raúl, l'oncle d'Azarías, ha d’entregar per casar-se. Azarías només somia ser com els altres nens del poble i anar a l'escola, i la seva àvia li dona suport. Un bon dia, mentre pastura, Mabata Bata trepitja una mina que la guerra civil va deixar enrere. (fcat.es)

Llengües Tsonga, amb subtítols en espanyol

Angola
Sud-àfrica
2018
5 min
Secció de La Mostra: 

La perseverança d'una nena sense complexos que aprèn a tirar-se de cap sense deixar-se pertorbar per la talentosa nedadora que acapara l'atenció. (fcat.es)

Llengües Sense diàlegs

Alemanya
Kenya
Sud-àfrica
2018
83 min
Secció de La Mostra: 

"Les bones noies kenyanes són bones esposes kenyanes", però Kena i Ziki anhelen alguna cosa més. Tot i la rivalitat política entre les dues famílies, les noies resisteixen i segueixen sent amigues, recolzant-se mútuament per complir els seus somnis en una societat conservadora. Però quan neix l'amor entre les dues, no els quedarà altre remei que escollir: la felicitat o la seguretat... (fcat.es)

Llengües Anglès i swahili, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Kenya
2018
74 min
Secció de La Mostra: 

Jo, una nena de 9 anys, està boja per les pel·lícules d’acció i somia ser una superheroïna. El seu desig més gran és rodar una pel·lícula i protagonitzar-la. Gràcies a la seva imaginació oblida que està en la fase terminal d’una greu malaltia. La seva germana ja no aguanta veure la riallera Jo passar el temps que li queda en un llit i l’anima a usar els seus poders màgics. De passada, convenç tot el poble perquè faci realitat el somni de la nena.

Llengües: Suahili, kikuiu i anglès, subtitulada en castellà

Kenya
2018
13 min
Secció de La Mostra: 

Geoffrey, de 12 anys, i el seu germà Kimanthi, de 15, han de viatjar a Shimoni per a l'enterrament de la seva àvia. Però el viatge és una horrible experiència per als nens perquè tornen a enfrontar-se a l'home que va abusar sexualment d'ells fa uns anys. (fcat.es)

Llengües Kikuiu, suahili, anglès, amb subtítols en espanyol

Burkina Faso
França
2017
84 min
Secció de La Mostra: 

Ady té 13 anys i ja no fa cas al seu pare que l’educa sol. Aquest últim, al límit, decideix confiar-lo durant l’estiu al seu oncle Amadou. Aquest i la seva família viuen a l’altra banda de la Mediterrània, a Burkina Faso. Allà, als 13 anys, un ha de convertir-se en un home, però Ady, pensant que està de vacances, no ho veu d’aquesta manera.

 

Llengües Francès i diula, amb subtítols en espanyol

Finlàndia
França
Països Baixos
Sud-àfrica
2019
98 min
Secció de La Mostra: 

Winnie Madikizela Mandela és una de les figures polítiques femenines actuals més interessants, però també és una de les més incompreses. Winnie estudia en profunditat la seva vida i la seva contribució a la lluita lliurada per acabar amb l'apartheid des de dins. Amb declaracions de la mateixa Winnie i testimonis dels enemics que van intentar reprimir les seves idees radicals, aquesta pel·lícula retrata l'autèntica Winnie. (fcat.es)

Llengües Anglès i francès, amb subtítols en espanyol