Totes les pel·lícules

A (1) C (1) E (2) L (4) O (1) P (1) S (1) T (1) ¡ (1)
Mèxic
2017
95 min
Secció de La Mostra: 

Ana és una curiosa nena que es fa amiga dels éssers imaginaris dels pacients d’un hospital psiquiàtric, on recentment ha arribat juntament amb la seva mare. Amb l’ajuda dels seus nous amics intentarà escapar d’aquí per buscar el seu pare i reunir novament la seva família.

2014
104 min
Secció de La Mostra: 

Chala és un nen d’onze anys que viu amb la seva mare drogoaddicta en un barri de l’Havana. L’únic benefici econòmic que entra a casa és a través de l’entrenament que fa amb gossos de baralla. Carmela és la professora de Chala, per la qual ell sent una gran admiració i respecte, però tot canvia quan ella està malalta i és substituïda per una altra que no sent el mateix afecte cap a Chala, i l’envia a una escola de conducta. Quan Carmela torna a les classes, s’oposa que Chala estigui en aquesta situació i lluita per altres males pràctiques amb les quals no està d’acord. Això posa en perill la seva permanència a l’escola, i també fa cada vegada més sòlida la relació entre ella i el seu alumne.

Argentina
Espanya
2018
117
Secció de La Mostra: 

Buenos Aires, 1971. Carlitos (Lorenzo Ferro) és un jove de rostre angelical, rínxols daurats i cara de nen. Quan arriba a l'adolescència descobreix la seva veritable vocació: ser un lladre. A l'escola coneix en Ramón (Chino Darín), fill d'una família de delinqüents i preparen junts el seu pròxim cop. Aquí començarà una vida plena de passió, robatoris, mentides i assassinats que convertiran "El Ángel" en l’assassí més gran de la història de l'Argentina. (Bteampictures.es)

Llengües Espanyol

Argentina
2017
72 min
Secció de La Mostra: 

Jaime ho va filmar tot, fins i tot la seva pròpia mort. D'ell, a la seva filla li van quedar centenars d'hores de vídeos casolans i unes quantes incerteses. Perquè, com moltes persones de la seva generació, Jaime va viure en la clandestinitat. Ell, potser, doblement.

Les imatges que Jaime va filmar es resignifiquen per donar lloc a preguntes sobre el desig, la sexualitat, la llibertat i la família.

El silencio es un cuerpo que cae és el viatge a un passat íntim, filial i també polític.

Amb la col·laboració de
L'Alternativa | Festival de Cinema Independent de Barcelona

Llengües Espanyol

Afganistan
Alemanya
Argentina
Espanya
França
Uruguai
2018
122 min
Secció de La Mostra: 

Any 1973. L’Uruguai està sota el poder de la dictadura militar. Una nit de tardor, nou presos Tupamaros són trets de les seves cel·les en una operació militar secreta. L'ordre és precisa: "com que no vam poder matar-los, els farem tornar bojos". Els tres homes estaran aïllats durant 12 anys. Durant més d'una dècada, els presos romandran aïllats en diminutes cel·les on passaran la majoria del temps encaputxats, lligats, en silenci, privats de les seves necessitats bàsiques, tot just alimentats, i veient reduïts al mínim els seus sentits. Entre ells hi havia Pepe Mujica, que més tard va arribar a convertir-se en president de l'Uruguai. (Filmaffinity)

Llengües Espanyol

Argentina
2017
74 min
Secció de La Mostra: 

El documental fixa la seva atenció en les experiències cinèfiles de tres jubilades de Buenos Aires, Madrid i Montevideo que amb la seva passió desmunten l’estereotip d’una vellesa passiva i indiferent al món de la cultura i el cinema i, de retruc, de la cinefília, associada només a la joventut i a la masculinitat. Les tres protagonistes, separades geogràficament, dediquen una part important del seu temps a “anar al cinema” i desvelen davant la càmera les seves preferències, les seves incomoditats i també el sentit vital del seu paper actiu com a espectadores. Una especialíssima conversa sobre cinema del tot inusual i que poques vegades ens atansem a escoltar. (mostrafilmsdones.cat)

Llengües Espanyol

Alemanya
Brasil
França
Noruega
Paraguai
Uruguai
2019
97 min
Secció de La Mostra: 

Chela i Chiquita són dues dones que han estat juntes durant 30 anys. Totes dues provenen d'una família rica i han gaudit d'una vida plena de luxes. De forma inesperada, aquesta situació canvia, i això provoca que aquestes hagin de vendre tot el que han heretat per poder aixecar el cap. No obstant això, Chiquita acaba a la presó, acusada de frau. Ara sense cap tipus de companyia, Chela comença a treballar com a taxista. En un dels seus treballs, coneix Angy, una dona molt més jove que ella i també més rondinaire. Tot i això, totes dues formen una connexió instantània. (Sensacine.com)

Llengües Espanyol

Colòmbia
Dinamarca
Mèxic
2018
125 min
Secció de La Mostra: 

Basada en una història real que explica l'origen del narcotràfic a Colòmbia, la pel·lícula se situa als anys 70 quan la joventut nord-americana abraça la cultura hippy i amb ella la marihuana. Això provoca que els agricultors de la zona es converteixin en "empresaris" a un ritme veloç. Al desert de Guajira, una família indígena wayú es veu obligada a assumir un paper de lideratge en aquesta nova empresa. La riquesa i el poder es combinen amb una guerra fratricida que posarà en greu perill la seva família, les seves vides i les seves tradicions ancestrals.

Llengües Wayú, espanyol i anglès amb subtítols en espanyol

Cuba
Espanya
2017
93 min
Secció de La Mostra: 

Any 1991. L'antiga URSS es desintegra i Cuba entra en una gran crisi econòmica. Sergio, radioaficionat i professor de Marxisme, no sap què fer per reorientar la seva vida. Per la seva banda, Serguéi, l'últim cosmonauta soviètic, es troba gairebé oblidat a l’avariada estació orbital MIR. Sergio i Serguéi es comuniquen, donant inici a una amistat que els ajudarà a enfrontar els canvis que tenen lloc en els seus respectius països. (Filmaffinity)

Llengües Espanyol, anglès i rus, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Argentina
Espanya
2018
82 min
Secció de La Mostra: 

Documental innovador que revela les històries personals d'exsoldats britànics i argentins les vides dels quals es van veure profundament afectades per la guerra de les Malvines. (Filmaffinity)

Llengües Anglès i espanyol, amb subtítols en espanyol

Cuba
França
2005
90 min
Secció de La Mostra: 

Malú i Jorgito fan la promesa de ser amics de per vida, fins i tot encara que les seves famílies s’odiïn. Quan l’àvia de la Malú mor, la seva mare decideix marxar a viure a l’estranger. A partir d’aquesta decisió, Malú i Jorgito decideixen fugir i recorren gairebé tot Cuba vivint mil i una aventures. Tots dos defensen el dret de viure al seu barri, tenir els seus propis amics, assistir a la seva escola i viure la seva amistat intensament.