Així és la programació del Festival de Cinema Llatinoamericà 2020

divino-amor
11/03/2020

Desvelem totes les pel·lícules que participaran en la 13a edició del certamen del 26 al 30 de març. 

El Festival de Cinema Llatinoamericà torna un any més per presentar una selecció única, diversa i reivindicativa del cinema produït a l'Amèrica Llatina en aquesta temporada, des de pel·lícules que ja s'han vist a les sales comercials fins a properes estrenes, passant a més per títols inèdits en el nostre país. Celebrat dins del marc de la 13a edició de La Mostra de CineBaix, de la qual és ja la seva tercera cita (queden enrere la mostra de la Mediterrània i el Llevant al novembre i l'asiàtica al gener, i la pròxima serà l'africana al juny), aquest certamen busca ser un intermediari entre propostes imprescindibles i un públic amb ganes de descobrir que s'maga més enllà del cinema de Hollywood

A continuació oferim la llista completa de pel·lícules que formaran part de la programació del Festival de Cinema Llatinoamericà 2020, que es celebra del 26 al 30 de març:

Mano de obra de David Zonana, una lluita de classes representada en els comptes pendents entre uns treballadors de la construcció i l'amo de la casa en la qual treballen. Serà la pel·lícula d'inauguració del festival. 
Blanco en blanco de Théo Court, un retrat de la colonització llatinoamericana en clau de neowestern nevat. Premi FIPRESCI de la crítica internacional i Millor Director a la passada edició del Festival de Venècia. 
Monos de Alejandro Landes, una sort d'El senyor de les mosques protagonizada per un grup de nens amb una missió a la que no poden renunciar. 
- Voces de vereda d'Iris Aviñoa i Santi Trullenque, un documental que retrata la petita població colombiana de La Cooperativa i els seus records sobre la guerra i la pau al territori. 
- Divino amor de Gabriel Mascaro, una distopia religiosa amb ombres de Langosta que imagina un grup de teràpia de parelles amb un punt molt oníric. 
- Un traductor de Rodrigo i Sebastián Barriuso, una original mirada al desastre nuclear de Txernòbil dels anys vuitanta mitjançant un professor cubà que ha de ser l'intèrpret dels russos que arriben a La Habana. 
- Araña de Andrés Wood, un drama on el passat violent d'uns personatges al Xile dels anys setanta torna al present per turmentar-los. Nominada a Millor Pel·lícula Iberoamericana als passats premis Goya. 
Algunas bestias de Jorge Riquelme, un thriller xilè sobre una misteriosa desaparició a una família disfuncional. Premi Nous Realitzadors al Festival de Sant Sebastià. 
- La vida invisible de Eurídice Gusmão de Karim Aïnouz, un melodrama familiar entre dues germanes condemnades a estar separades al Rio de Janeiro dels anys cinquanta. Millor Pel·lícula a la secció Una certa mirada del Festival de Cannes. 
- Punta de lanza de Marc Gavaldà, una crida d'ajuda en forma de documental pels pobles amazònics que pateixen la invasió. 
- La mala noche de Gabriela Calvache, la caiguda als inferns d'una treballadora sexual que va ser candidata de l'Equador als Oscars de Hollywood. 
- El príncipe de Sebastián Muñoz, un drama entre l'amor i la violència ambientat en una presó xilena dels anys 70.
- Yo imposible de Patricia Ortega, una història molt important sobre la identitat sexual d'una persona intersexual que ha de decidir que remar a contracorrent o adaptar-se.
- Temblores de Jayro Bustamante, una denúncia en clau de ficció de lessextes religioses que atemptem contra la llibertat de les persones LGTBI. 

Recordem, a més, que aquest any el festival s'allargarà un cap de setmana més dins de la iniciativa +MOSTRA, i que en aquesta ocasió posa el focus en les dones cineastes. Del 3 al 6 d'abril s'oferirà a CineBaix una programació especial dedicada a elles, amb l'objectiu de visibilitzar la seva feina darrere de les càmeres i reivindicar la presència femenina als espais de direcció creativa al cinema. 

Segueix les nostres xarxes socials i les informacions del nostre web per estar al dia de totes les notícies, tant els cinefòrums que es celebraran dins de La Mostra com la resta de sorpreses que ens espera.