La Mostra de Cinema Llatinoamericà 2019 millora les seves dades i supera els 800 espectadors

mostra_llatinoamericana_final
04/04/2019

És un augment significatiu respecte a l'any anterior, i confirma la bona salut del festival santfeliuenc. 

La tercera cita del Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat va posar punt i a part el passat cap de setmana. La Mostra de Cinema Llatinoamericà -que es celebra en el marc del certamen santfeliuenc juntament amb les programacions de pel·lícules asiàtiques (al gener), africanes (al maig) i àrabs (al novembre)- va oferir a través dels millors títols llatinoamericans de la temporada una mirada a les problemàtiques i conflictes del continent. I sembla que el públic continua responent: dels 475 de l'any anterior, la mostra de 2019 ha reunit a 862 espectadors i espectadores, incloent-hi les sessions escolars que es van realitzar dijous 28 de març al matí.

Això vol dir que l'increment d'espectadors per sessió ha estat de 33,9 a 57,5, un augment molt notable que s'uneix a una altra dada molt positiva: l'increment del percentatge d'espectadors que no són socis de CineBaix, que passa d'un 36,3% a un 41,7%. Aquestes són les dades recollides en un total de 13 sessions pel públic i 2 sessions escolars, a més d'una presentació prèvia de la programació que va tenir lloc a Martorell. Precisament, s'observa una assistència més significativa de públic nou, ja sigui de dins o fora de la comarca, que s'apropen al cinema santfeliuenc per gaudir de la programació i les activitats del cap de setmana. La Mostra està ampliant la seva influència com a festival de referència a la zona, i, com indiquen les dades, el públic està responent. 

En aquesta Mostra de Cinema Llatinoamericà s'ha tornat a repetir el Premi del Públic, que ha recaigut a la pel·lícula La noche de 12 años, d'Àlvaro Brechner. Junt amb aquesta pel·lícula sobre la figura de Pepe Mujica i els Tupamaros d'Uruguai, s'han pogut veure a La Mostra retrats socials, polítics i econòmics de països com Brasil (O processo), Veneçuela (La familia) o Cuba (Sergio & Serguéi), així com propostes més properes al thriller (El ángel), a les històries romàntiques amb representació LGTBI (Las herederas) o documentals que exploren temàtiques com les ferides de guerres passades i presents (Teatro de guerra) o la mateixa cinefília (Las cinéphilas). A més, en aquesta programació s'ha aconseguit arribat a una paritat entre els directors i directores, que mostren uns primers símptomes de canvi a la masculinitzada indústria del cinema. 

Amb aquest premi i la satisfacció d'una millora considerable de les dades respecte a l'any anterior, La Mostra s'acomiada i es prepara per a la propera cita: la Mostra de Cinema Africà a finals de maig.

Estigueu atents a totes les novetats!