Totes les pel·lícules

A (2) C (2) D (1) E (1) I (1) L (1) M (1) P (1) T (1) U (1) V (1) Y (1)
Xile
2019
98 min
Secció de La Mostra: 

L’Alejandro i l’Ana porten la seva família de vacances a una petita illa del sud de Xile, però en realitat el que busquen és que els seus pares, la Dolores i l’Antonio, els ajudin i inverteixin a restaurar la casa de fusta que hi ha a l'illa per convertir-la en un hotel com el seu nou negoci. Tot sembla anar perfecte a les vacances fins que el Nicolás, un local encarregat de transportar les coses i persones fins a l'illa, desapareix, i deixa la família completa atrapada a l'illa. Envoltats de mar sense poder escapar, sense aigua ni recursos i amb el temps cada vegada més fred, la coexistència entre ells es va fent cada vegada més difícil, i fa que les bèsties interiors de cada membre deixi d'amagar-se. (sensacine.com)

Llengües Espanyol

Argentina
Brasil
Xile
2019
105 min
Secció de La Mostra: 

Xile, a inicis dels anys 70. La Inés, el Justo i el Gerardo són tres joves que formen part d'un violent grup d'extrema dreta, i nacionalista, que vol enderrocar el govern de Salvador Allende. En el fragor d'aquesta lluita es veuen embolicats en un arriscat i apassionat triangle amorós i cometen un crim polític que els separa per sempre. 40 anys després, el Gerardo reapareix. No només la venjança l'inspira, sinó també la seva obsessió de fer renéixer la seva causa. La Inés, avui influent empresària, farà el que estigui a les seves mans perquè el Gerardo no divulgui el seu passat ni el del seu marit, el Justo. (filmaffinity.com)

Llengües Espanyol, alemany, haitià, amb subtítols en espanyol

Espanya
Estats Units
Perú
Xile
2019
97 min
Secció de La Mostra: 

Aquesta pel·lícula basada en fets reals, ens situa al Perú de la dictadura a la dècada de 1980. Seguim la història de Georgina Condori (Pamela Mendoza), una dona indígena que el seu fill acabat de néixer desapareix misteriosament a la mateixa clínica on ha donat a llum. Enmig del caos polític que viu el país, el jove periodista de Lima Pedro Campos (Tommy Párraga) pren al seu càrrec la investigació i emprèn al costat d'ella la desesperada recerca. (sensacine.com)

Llengües Quítxua i espanyol

Colòmbia
El Salvador
Espanya
2019
49 min
Secció de La Mostra: 

La María treballa d’interna, cuida 24 hores una persona gran a Tarragona, amb el cap posat a tenir cura del seu pare a l’altra banda de l’Atlàntic. La Lucelly cuida, des del bon dia fins al petó de bona nit, la filla d’una família de ciutat, mentre les seves creixen al camp. La Luz Myriam necessita que la seva mare cuidi les netes i així ella poder seguir lluitant en defensa del riu Magdalena ara que, desplaçada del territori on pescava, subsisteix com a treballadora de la llar.

Són tres de les desenes de milers de dones que posen cos a una ‘fuga de cures’ d’Amèrica Llatina a Europa i dels territoris rurals a les ciutats. Tres de les moltes dones convertides en migrades i desplaçades que treballen cuidant lluny de casa, mentre a la seva terra altres dones omplen el buit quotidià per sostenir-hi la vida.

Com analitza Camila Esguerra, investigadora colombiana, “el suposat desenvolupament dels països del Nord global ha estat a costa de l’explotació de les seves dones i la sobreexplotació de les dones migrants”. Cuidar entre terres es fixa en les cadenes de cures, un fenomen transnacional i urbanitzat que, encarnat en dones del Sud global, parla de la vigència de les relacions colonials. Una reflexió sobre el paper, tan imprescindible com invisibilitzat, de les cures en l’economia global.

Llengües Espanyol

Webdoc: cuidarentreterres.directa.cat

Argentina
2019
84 min
Secció de La Mostra: 

La Romina decideix tornar a Buenos Aires, a casa de la seva mare, Mónica, després de donar-se un temps amb el seu xicot i pare del seu fill de tres anys, Ramon.

Treballant com a professora d'alemany, la Romina ha de tornar a aprendre qui era abans de ser mare, tornar a connectar amb algú que sembla no conèixer, però que segueix latent entre les parets de casa de la seva mare. (sensacine.com)

Llengües Espanyol i alemany, amb subtítols en espanyol

Costa Rica
Espanya
2019
94 min
Secció de La Mostra: 

L’Isa és modista i viu amb la seva família en un petit poble de Costa Rica. El seu espòs Alcides desitja que tinguin un tercer fill: un nen. L’Isa, però, no vol un altre embaràs. Vol enfocar-se en la feina i ja en té més que prou amb la seva vida amb dues filles. Fins ara, mai ha qüestionat el seu paper dins de la família. No obstant això, quan s'adona que l’Alcides no sembla que escolti i persisteix amb el seu desig de tenir un tercer fill, s'adona que alguna cosa ha de canviar. (filmaffinity.com)

Llengües Espanyol

Cuba
Suïssa
2019
94 min
Secció de La Mostra: 

1819. Enrique Faber, metge cirurgià suís, arriba a Cuba per trobar el seu fill, segrestat per una de les seves ties. Davant les ruïnes d'un cafetar, comprova amb horror que tots dos han mort en una revolta d'esclaus. Establert a Baracoa, l’Enrique va comprenent gradualment la complexa i contradictòria societat cubana. Però tres anys després del seu matrimoni amb Juana de León, queda al descobert la seva veritable identitat: l’Enrique és en realitat una dona que s'ha vestit d'home per poder exercir la medicina. Enviada a la presó, l’Enriqueta Faber s'enfronta llavors al judici més escandalós de la història colonial cubana. (Sensacine.com)

Llengües Espanyol

Equador
Mèxic
2019
95 min
Secció de La Mostra: 

Després de dos anys de trobades clandestines, un tímid cirurgià s'ha enamorat d'una dama de companyia. Però un accident li deixarà descobrir que ella no és la persona que ell creia, sinó una dona amb un perillós present que la persegueix, tant a ella com a altres dones, i que acabarà atrapant-lo també a ell. (programaibermedia.com)

Llengües Espanyol

Afganistan
Alemanya
Argentina
Colòmbia
Dinamarca
Estats Units
Països Baixos
Suècia
Suïssa
Uruguai
2019
102 min
Secció de La Mostra: 

Al cim d'una imponent muntanya, a Colòmbia. El que a primera vista sembla un campament d'estiu, resulta ser un campament paramilitar on vuit nens guerrillers dits 'Los Monos' conviuen sota l'atenta mirada d'un sergent. La seva única missió és tenir cura de la doctora Sara Watson (Julianne Nicholson), una dona americana que han pres com a ostatge. Quan la missió comença a perillar, la confiança entre ells començarà a posar-se en dubte. (sensacine.com)

Llengües Espanyol

Bolívia
2020
70 min
Secció de La Mostra: 

L'Amazònia nord de Bolívia està al punt de mira de projectes extractivistes que amenacen els pobles que han custodiat els seus boscos. Noves carreteres, exploracions sísmiques i concessions forestals avancen selva endins, acorralant els territoris del poble tacana. Enmig d'aquest avanç, l'aparició de pobles en aïllament voluntari podria capgirar la partida.

Llengües Espanyol i mosetén, amb subtítols en espanyol

França
Guatemala
Luxemburg
2019
107 min
Secció de La Mostra: 

El Pablo es podria descriure com el pare model, afectuós amb els seus dos fills, amb una feina acomodada, pacient amb la seva dona i practicant de l'església evangèlica; però la seva vida perfecta comença a esfondrar-se quan es permet ser ell mateix i s'enamora d'un home. Enfrontat a la seva família i creences contra el seu autèntic ésser, el Pablo s'enfronta a la intolerància de la societat i de la seva pròpia família quan és forçat a internar-se en un centre de teràpia de conversió sexual si vol seguir veient els seus fills.(sensacine.com)

Llengües Espanyol

Canadà
Cuba
2018
107
Secció de La Mostra: 

Com a conseqüència de l'accident nuclear de Txernòbil, en Malin, un professor de literatura russa de la Universitat de l'Havana, és separat de la seva família i la seva feina a fi de ser reassignat com a traductor entre els metges cubans i els nens que comencen a arribar de l'URSS per rebre tractament per exposició a la radiació. Arrencat de l'abstracte món acadèmic dins de l'implacable món de la medicina, en Malin ha de trobar una solució per evitar la seva creixent depressió. (filmaffinity.com)

Llengües Espanyol i rus, amb subtítols en espanyol