Totes les pel·lícules

7 (1) A (3) C (1) D (2) E (3) L (3) M (1) N (1) R (2) T (2) U (4)
França
Iran
2009
119 min
Secció de La Mostra: 

L’Ahmad, un iranià que viu a Alemanya des de fa anys, torna de vacances al seu país natal. Els seus amics de la universitat celebren la seva arribada amb una excursió de tres dies al mar Caspi. La seva amiga Sepideh, que sap que s'acaba de divorciar d'una alemanya, convida l'Elly, la mestra de la seva filla. L'endemà, l’Elly desapareix sense deixar rastre, i tots culpen la Sepideh per haver-la convidat. A poc a poc, la veritat sobre l’Elly acaba sortint a la llum.

Seleccionada per l'Iran com a candidata a l'Oscar 2010 a la categoria de pel·lícula de parla no anglesa. (FilmAffinity)

Llengües Persa i alemany, amb subtítols en espanyol

Estats Units
Itàlia
Regne Unit
2021
121 min
Secció de La Mostra: 

A Líbia, dos germans es van jugar el futur del seu país durant la revolució del 2011, però cadascun en un bàndol diferent: ell va recolzar Gaddafi, ella va ser una de les 'rebels'. Ara, pertanyent a la classe dirigent, ella torna a donar la cara pels oprimits i a cercar la rehabilitació de persones com el seu germà. Seguim aquests germans al llarg de sis anys, durant els quals ella es presenta a les eleccions i ell lluita contra els traumes de la guerra. (FilmAffinity

Llengües Àrab, amb subtítols en català

Argentina
Brasil
Espanya
2021
112 min

 Pel·lícula que explica la història d’en Santiago, un home trencat emocionalment, que sembla no tenir cap mena de suport i està totalment a la deriva en la seva vida personal. Al costat de la Laila, la seva filla adolescent, viurà el que sembla un demencial estiu a l’Argentina i al Brasil, però acaba sent un punt d'inflexió en la relació i les vides de tots dos. És la història de l'emancipació d'una filla del seu pare i, alhora, la d'un home que, desesperadament, només busca estimar i ser estimat. (Sensacine)

Llengües Espanyol, portuguès i anglès

Xina
2010
121 min
Secció de La Mostra: 

El film ens situa a la Xina dels anys seixanta, en plena Revolució Cultural. La Jing és una estudiant d'institut que, pel fet de ser filla d'un activista polític empresonat, és deportada a una província molt llunyana per ser "reeducada". Allà coneix en Sun, un jove encisador, fill d'un militar d'elit. Malgrat que una relació amorosa entre ells és impensable perquè procedeixen de cultures i de classes socials diferents, a ells no els importa.

Llengües Mandarí, amb subtítols en català

Ghana
2021
42 min
Secció de La Mostra: 

  1. La història del chihaa i l’oraa (2 minuts).

Una faula que moltes criatures de Sawla coneixen en la qual dos arbres parlen i descobreixen les bondats de la humilitat. Els dibuixos estan fets durant un taller per una vintena de nois i noies seleccionats del concurs que vam fer entre 500 alumnes de quatre escoles de la zona.

 

  1. El poder de les plantes i els arbres (3 minuts).

La Meri ens explica la seva experiència resolent problemes de salut a través de plantes i arbres que curen.

 

  1. Com fer un xilòfon (3 minuts).

La manera com es tallen els arbres ara no té res a veure amb la manera tradicional de fer-ho, sobretot si era per fer l’instrument musical més estimat.

 

  1. L’arribada de l’anacard (3 minuts i mig).

Els arbres tradicionals de la zona estan sent abandonats a favor de l’anacard, que es produeix per vendre fora.

 

  1. Un mill deliciós (3 minuts)

Les maneres tradicionals de cuinar mill s’estan perdent, a l’igual de la gent que es dedica a collir-lo.

 

  1. A better friend (‘El millor amic’) (8 minuts), de Jumic Emma Anderson

Breu melodrama adolescent que explora l'amor en les seves múltiples formes: romàntica i platònica; a través dels ulls de dos adolescents.

 

  1. Da Yie (‘Bona nit’) (20 minuts),  d'Anthony Nti

Història d'un estranger a Ghana que ha de reclutar dos nens per a una missió perillosa. Però quan arriba a conèixer bé els personatges, l'envaeix un sentiment de culpa i es veu superat pel dubte. Com responem davant de la família, grup d'amics? Quines són les expectatives que la resta de persones té sobre nosaltres i com les afrontem?

 

Llengües wala, gnalba, brifor, vagla i gonja amb subtítols en català

Japó
2021
104 min
Secció de La Mostra: 

La "família" de la Haruko és una mica diferent de les altres. És mare soltera i viu amb el seu fill Riku, la seva amiga Meiko i la parella de la Meiko, en Sorao. Un dia, rep un missatge de text de la seva vella amiga, l'ara famosa influencer Tomoko, demanant a la Haruko que autoritzi que la seva filla Yuko, de 17 anys, participi en el seu programa de l'escola d'art d'estiu. I així comença un estiu d'autodescobriment per a la jove Yuko, atrapada entre intentar estar a l'alçada del llegat de la seva famosa i elegant mare i descobrir el seu propi camí. (FilmAffinity)

Llengües Japonès, amb subtítols en català

França
Qatar
Tunísia
2022
94 min
Secció de La Mostra: 

Aquesta pel·lícula aborda una investigació quan es troba el cos d'un vigilant calcinat enmig d'una obra als jardins de Cartago, un barri nou on els edificis moderns es juxtaposen als solars abandonats i als terrenys erms. (FilmAffinity)

Llengües Àrab i francès, amb subtítols en espanyol

Ghana
2018
92 min
Secció de La Mostra: 

Habitant d'Accra per diferents circumstàncies, una adolescent de 14 anys del nord de Ghana ha de sobreviure als suburbis de la ciutat mentre tracta de trobar una manera de tornar a casa. (FilmAffinity)

Llengües Àkan, amb subtítols en catal