Totes les pel·lícules

7 (1) A (3) C (1) D (2) E (3) L (3) M (1) N (1) R (2) T (2) U (4)
Alemanya
Índia
2015
115 min
Secció de La Mostra: 

Frieda, una fotògrafa de moda a la recerca del seu propi art, convida les seves millors amigues de tot l'Índia a viatjar a Goa per fer un anunci sorpresa: es casarà! Llavors comença un comiat de soltera que dura una setmana, una muntanya russa d'amistats, enutjos, perdons, errors, passió, devastació, dubtes i autorealització. Però aviat els successos prendran un caire més seriós, encara que de moment aquestes dones estan disposades a aprofitar el dia. (Sensacine)

Llengües Hindi, amb subtítols en espanyol

França
Iran
2009
119 min
Secció de La Mostra: 

L’Ahmad, un iranià que viu a Alemanya des de fa anys, torna de vacances al seu país natal. Els seus amics de la universitat celebren la seva arribada amb una excursió de tres dies al mar Caspi. La seva amiga Sepideh, que sap que s'acaba de divorciar d'una alemanya, convida l'Elly, la mestra de la seva filla. L'endemà, l’Elly desapareix sense deixar rastre, i tots culpen la Sepideh per haver-la convidat. A poc a poc, la veritat sobre l’Elly acaba sortint a la llum.

Seleccionada per l'Iran com a candidata a l'Oscar 2010 a la categoria de pel·lícula de parla no anglesa. (FilmAffinity)

Llengües Persa i alemany, amb subtítols en espanyol

Estats Units
Itàlia
Regne Unit
2021
121 min
Secció de La Mostra: 

A Líbia, dos germans es van jugar el futur del seu país durant la revolució del 2011, però cadascun en un bàndol diferent: ell va recolzar Gaddafi, ella va ser una de les 'rebels'. Ara, pertanyent a la classe dirigent, ella torna a donar la cara pels oprimits i a cercar la rehabilitació de persones com el seu germà. Seguim aquests germans al llarg de sis anys, durant els quals ella es presenta a les eleccions i ell lluita contra els traumes de la guerra. (FilmAffinity

Llengües Àrab, amb subtítols en català

Argentina
Brasil
Espanya
2021
112 min

 Pel·lícula que explica la història d’en Santiago, un home trencat emocionalment, que sembla no tenir cap mena de suport i està totalment a la deriva en la seva vida personal. Al costat de la Laila, la seva filla adolescent, viurà el que sembla un demencial estiu a l’Argentina i al Brasil, però acaba sent un punt d'inflexió en la relació i les vides de tots dos. És la història de l'emancipació d'una filla del seu pare i, alhora, la d'un home que, desesperadament, només busca estimar i ser estimat. (Sensacine)

Llengües Espanyol, portuguès i anglès

Xina
2010
121 min
Secció de La Mostra: 

El film ens situa a la Xina dels anys seixanta, en plena Revolució Cultural. La Jing és una estudiant d'institut que, pel fet de ser filla d'un activista polític empresonat, és deportada a una província molt llunyana per ser "reeducada". Allà coneix en Sun, un jove encisador, fill d'un militar d'elit. Malgrat que una relació amorosa entre ells és impensable perquè procedeixen de cultures i de classes socials diferents, a ells no els importa.

Llengües Mandarí, amb subtítols en català

Ghana
2021
42 min
Secció de La Mostra: 

  1. La història del chihaa i l’oraa (2 minuts).

Una faula que moltes criatures de Sawla coneixen en la qual dos arbres parlen i descobreixen les bondats de la humilitat. Els dibuixos estan fets durant un taller per una vintena de nois i noies seleccionats del concurs que vam fer entre 500 alumnes de quatre escoles de la zona.

 

  1. El poder de les plantes i els arbres (3 minuts).

La Meri ens explica la seva experiència resolent problemes de salut a través de plantes i arbres que curen.

 

  1. Com fer un xilòfon (3 minuts).

La manera com es tallen els arbres ara no té res a veure amb la manera tradicional de fer-ho, sobretot si era per fer l’instrument musical més estimat.

 

  1. L’arribada de l’anacard (3 minuts i mig).

Els arbres tradicionals de la zona estan sent abandonats a favor de l’anacard, que es produeix per vendre fora.

 

  1. Un mill deliciós (3 minuts)

Les maneres tradicionals de cuinar mill s’estan perdent, a l’igual de la gent que es dedica a collir-lo.

 

  1. A better friend (‘El millor amic’) (8 minuts), de Jumic Emma Anderson

Breu melodrama adolescent que explora l'amor en les seves múltiples formes: romàntica i platònica; a través dels ulls de dos adolescents.

 

  1. Da Yie (‘Bona nit’) (20 minuts),  d'Anthony Nti

Història d'un estranger a Ghana que ha de reclutar dos nens per a una missió perillosa. Però quan arriba a conèixer bé els personatges, l'envaeix un sentiment de culpa i es veu superat pel dubte. Com responem davant de la família, grup d'amics? Quines són les expectatives que la resta de persones té sobre nosaltres i com les afrontem?

 

Llengües wala, gnalba, brifor, vagla i gonja amb subtítols en català

Japó
2021
104 min
Secció de La Mostra: 

La "família" de la Haruko és una mica diferent de les altres. És mare soltera i viu amb el seu fill Riku, la seva amiga Meiko i la parella de la Meiko, en Sorao. Un dia, rep un missatge de text de la seva vella amiga, l'ara famosa influencer Tomoko, demanant a la Haruko que autoritzi que la seva filla Yuko, de 17 anys, participi en el seu programa de l'escola d'art d'estiu. I així comença un estiu d'autodescobriment per a la jove Yuko, atrapada entre intentar estar a l'alçada del llegat de la seva famosa i elegant mare i descobrir el seu propi camí. (FilmAffinity)

Llengües Japonès, amb subtítols en català

França
Qatar
Tunísia
2022
94 min
Secció de La Mostra: 

Aquesta pel·lícula aborda una investigació quan es troba el cos d'un vigilant calcinat enmig d'una obra als jardins de Cartago, un barri nou on els edificis moderns es juxtaposen als solars abandonats i als terrenys erms. (FilmAffinity)

Llengües Àrab i francès, amb subtítols en espanyol

Ghana
2018
92 min
Secció de La Mostra: 

Habitant d'Accra per diferents circumstàncies, una adolescent de 14 anys del nord de Ghana ha de sobreviure als suburbis de la ciutat mentre tracta de trobar una manera de tornar a casa. (FilmAffinity)

Llengües Àkan, amb subtítols en catal

Brasil
França
2019
131 min

En un futur proper. El poble de Bacurau plora la mort de la seva matriarca Carmelita, que va morir als 94 anys. Uns quants dies més tard, els habitants s'adonen que el poble està esborrat del mapa... (FilmAffinity)

Llengües Portuguès, amb subtítols en espanyol

Sud-àfrica
2022
105 min
Secció de La Mostra: 

Una dona matriarca pretén reunir la seva fracturada i disfuncional família durant l'Eid-al-Fitr per donar la notícia del seu nou romanç. (FilmAffinity)

Llengües Afrikaans i anglès, amb subtítols en català

Dinamarca
Finlàndia
França
Suècia
2022
126 min
Secció de La Mostra: 

L’Adam, humil fill d'un pescador, ingressa a la prestigiosa universitat d'Al-Azhar del Caire, epicentre del poder de l'islam sunnita. El dia que comencen les classes, el Gran Imam que dirigeix la institució mor de sobte. Sense ser-ne conscient, l’Adam es troba enmig d'una lluita de poder implacable entre les elits religioses i polítiques del país. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Estats Units
2021
73 min
Secció de La Mostra: 

Quan a un editor de notícies d'Arkansas, un advocat d'Arizona i un terapeuta de la parla de Texas se'ls diu que han de triar entre la seva feina i les seves creences polítiques, llancen batalles legals.(imdb.com)

Llengües Anglès, amb subtítols en català

França
Líban
2021
111 min
Secció de La Mostra: 

Un pianista intenta fugir de la persecució a què és sotmès a la seva ciutat de l'Orient Mitjà, on la música i les modernes maneres de viure han estat prohibides pels líders islamistes extremistes. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en català

França
Marroc
2021
101 min
Secció de La Mostra: 

L’Anas és un exraper que treballa en un centre cultural. Animats pels nous professors, els estudiants intentaran alliberar-se del pes de les tradicions per viure la seva passió i expressar-se a través de la cultura hip-hop. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Índia
1964
124 min
Secció de La Mostra: 

Basada en un relat de Rabindranath Tagore ambientat a finals del segle XIX, quan l'Índia encara era una colònia anglesa. La Charu, una dona de l'alta societat bengalí que porta una vida ociosa, està casada amb en Bhupati. Aquest, que ha heretat una fortuna, utilitza els seus diners per publicar un diari polític, i se sent orgullós de no haver-se deixat arrossegar per la comoditat i la desídia. (FilmAffinity)

Llengües Bengalí i anglès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
Japó
1975
141 min
Secció de La Mostra: 

El capità Vladimir Arseniev i el seu destacament han de fer unes prospeccions geològiques als boscos de la taigà siberiana. La immensitat del territori i la duresa del clima fan que s'extraviï. Condemnat a vagar per una terra salvatge, en Vladimir coneix Dersu Uzala, un caçador nòmada que coneix el territori com el palmell de la mà i sap com afrontar les inclemències del temps. En Dersu ensenyarà a en Vladimir a respectar la natura i a conviure-hi en plena harmonia, una lliçó que difícilment oblidarà la resta de la seva vida. (FilmAffinity)

Llengües Rus i xinès, amb subtítols en espanyol

Japó
2021
169 min
Secció de La Mostra: 

Tot i no ser capaç de recuperar-se d'un drama personal, Yusuke Kafuku, actor i director de teatre, accepta muntar l'obra Tio Vania en un festival d'Hiroshima. Allà, coneix la Misaki, una jove reservada que li han assignat com a xofer. A mesura que passen els trajectes, la sinceritat creixent de les converses els obliga a enfrontar-se al seu passat. (FilmAffinity)

Llengües Japonès, anglès, llenguatge de signes coreà, alemany, mandarí, tagàlog, coreà i indonesi, amb subtítols en espanyol

Espanya
Uruguai
2020
101 min

En el convuls Montevideo de 1972, mentre el país s'estimba irremissiblement cap al precipici de la dictadura, el Diego i el Leonardo, dos guionistes d'un conegut programa d'humor de televisió, lluiten per mantenir la seva integritat davant les pressions dels seus superiors perquè rebaixin el to de les seves mordaces sàtires polítiques i evitin ofendre els alts militars que s'estan apoderant del control del país. Paral·lelament, del costat dels opressors, Rojas, un tinent de l'exèrcit que ha estat pressionat per torturar militants o simpatitzants de la guerrilla dels Tupamaros, exorcitza els seus dimonis amb la Susana, una prostituta amb qui troba una mena de refugi emocional davant del seu fort sentiment de culpabilitat... (ICAA)

Llengües Espanyol

França
Itàlia
2013
130 min
Secció de La Mostra: 

Després de quatre anys de separació, l’Ahmad viatja de Teheran a París per iniciar el procés de divorci a petició de la Marie, la seva esposa francesa. Durant la seva breu estada, descobreix la conflictiva relació entre la Marie i la seva filla Lucie. L’Ahmad s'esforça a restablir el vincle entre mare i filla, però acaba desvelant un secret del passat. (labutaca.net)

Llengües Francès i persa, amb subtítols en espanyol / amb subtítols en català / Doblada en català / Doblada en espanyol

França
Iran
2020
105 min
Secció de La Mostra: 

Una dona el marit de la qual és executat passa per problemes a l'hora de cuidar la seva filla minusvàlida. Tot i els seus problemes, la família del seu antic cònjuge insisteix que ha de casar-se amb el seu germà i quedar-se amb ells. Posteriorment descobreixen que la sentència de mort és errònia i que el principal sospitós és en realitat l'únic testimoni que va incriminar el seu marit. (FilmAffinity)

Llengües Persa, amb subtítols en espanyol

Colòmbia
Equador
Espanya
2021
96 min

Un estafador barrut utilitza una nena a qui, segons diuen, se li apareix la Mare de Déu i que molts consideren miraculosa, per treure diners amb el seu do. Amb els pares de la nena, muntaran un negoci tan gran i lucratiu que inevitablement se'ls escaparà de les mans.

Història de suspens i fanatisme, en una ciutat on la fe professa es barreja bé amb la corrupció i el frau. (Sensacine)

Llengües Espanyol

França
Iran
2016
125 min
Secció de La Mostra: 

Emad i Rana han de deixar el seu pis al centre de Teheran a causa dels treballs que s'hi estan fent i que amenacen l'edifici. S'instal·len en un altre lloc, però un incident relacionat amb l'anterior inquilí canviarà dramàticament la vida de la jove parella. (FilmAffinity)

Llengües Doblada en espanyol

Malawi
2020
113 min
Secció de La Mostra: 

Una nena que viu amb la seva àvia es veu obligada a vendre plàtans als carrers per sobreviure després que el seu col·legi tanqui per culpa d’assumptes sanitaris i corrupció. En la seva lluita diària, patirà abusos fins i tot per part dels que suposadament han de protegir-la. (FilmAffinity)

Llengües Anglès i nyanja, amb subtítols en català

Algèria
2021
116 min
Secció de La Mostra: 

A la ciutat de Guelma, que a l'antiguitat es va anomenar Heliòpolis, la vida quotidiana d'una família algeriana segueix el seu curs habitual. Però el 8 de maig de 1945, dia en què es va anunciar la fi de la Segona Guerra Mundial, es van dur a terme manifestacions del poble algerià contra el poder colonial francès i per la independència del país, que van ser reprimides sagnantment per l'exèrcit francès. L'esdeveniment va passar a la història com la massacre de Sétif i Guelma. (FilmAffinity)

Llengües Àrab i francès, amb subtítols en català

Alemanya
Dinamarca
França
Suècia
2022
117 min
Secció de La Mostra: 

Iran, 2001. Una periodista de Teheran se submergeix als barris amb pitjor reputació de la ciutat santa de Meixad per investigar una sèrie de femicidis. Aviat s'adonarà que les autoritats locals no tenen cap pressa per resoldre l'assumpte. Els crims són obra d’un sol home, que assegura purificar la ciutat dels seus pecats i que ataca prostitutes a la nit. (FilmAffinity)

Llengües Persa, amb subtítols en espanyol

Argentina
Panamà
2014
94 min

Un documental que aprofundeix en els successos que van tenir lloc el 1989 a Panamà, amb la invasió del país per part de l'exèrcit americà per capturar el general Manuel Antonio Noriega, acusat per delictes de narcotràfic. Un relat construït a partir de la memòria col·lectiva de les persones que van viure aquell moment de la història, i que aprofundeix en els mecanismes que tenen els humans per recordar i transformar el passat. (Sensacine)

Llengües Espanyol

Espanya
Síria
2022
41 min
Secció de La Mostra: 

La ciutat de Kobane va ser mundialment coneguda el 2015 per la seva resistència contra Estat Islàmic. Aquest fet ha marcat els seus joves, però també ho han fet els importants canvis socials que s’han dut a terme a la zona autònoma del nord i l’est de Síria. La Zilan és escriptora i li agradaria poder viure tranquil·lament, però l’amenaça d’una nova guerra no li permet construir una vida normal. En Hussein, en canvi, va decidir allistar-se a les forces d’autodefensa kurdoàrabs. Tots dos intenten construir el seu futur enmig de la destrucció de la guerra i l’esperança de la revolució. (Camara Negra)

Bèlgica
Congo (Brazzaville)
2021
110 min
Secció de La Mostra: 

Un relat en profunditat de dos assassinats ocorreguts a la República Democràtica del Congo el març de 2017. (FilmAffinity)

Llengües Anglès i francès, amb subtítols en català

Bèlgica
2015
112 min
Secció de La Mostra: 

El doctor Mukwege va ser nominat per al Premi Nobel de la Pau pel seu compromís de protestar contra la violència sexual perpetrada contra les dones a Kivu, a l'est del Congo. És conegut com "l'home que sana les dones". Durant els passats 16 anys, ha tractat 40 mil pacients, donant-los l'esperança de reconstruir les seves vides per elles mateixes com a dones. (FilmAffinity)

Llengües Francès i anglès, amb subtítols en espanyol

França
2022
97 min
Secció de La Mostra: 

Des que era petita, la Cathy somiava tenir el seu propi restaurant. Però als quaranta, res no surt com esperava i es veu obligada a acceptar una feina com a cuinera en una llar per a joves immigrants. El seu somni sembla que està desapareixent... o no? (FilmAffinity)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

Xile
2019
84

Patricio Guzmán va deixar Xile fa més de quaranta anys quan la dictadura militar va reemplaçar el Front Popular, però no va deixar de pensar en un país, una cultura, un espai geogràfic que mai va oblidar. Després de filmar "el nord" a Nostalgia de la luz i "el sud" a El botón de nácar, ara Guzmán filma el que ell anomena "la immensa columna vertebral que revela la història passada i recent de Xile". La cordillera de los sueños és una investigació històrica, un assaig cinematogràfic i una introspecció íntima i col·lectiva sobre Xile. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

2019
110 min
Secció de La Mostra: 

El món sencer va elogiar els militars i Aung San Suu Kyi, quan el poder va passar a la icona de la democràcia després de 50 anys de dictadura militar. Un any després va defensar una neteja ètnica i es va aïllar del públic. Aquesta pel·lícula et diu per què. (FilmAffinity)

Llengües Birmà i anglès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Finlàndia
França
Qatar
Somàlia
2021
82 min
Secció de La Mostra: 

En Guled i la Nasra són una parella enamorada que viu als afores de la ciutat de Djibouti amb el seu fill adolescent, Mahad. Tanmateix, s'enfronten a moments difícils: la Nasra necessita urgentment una cirurgia costosa per tractar una malaltia renal crònica. En Guled ja treballa dur com a enterrador per arribar a fins de mes: com poden trobar els diners per salvar la Nasra i mantenir unida la família?

Llengües Somali, amb subtítols en espanyol

Japó
2020
115 min
Secció de La Mostra: 

La vigília de l'esclat de la II Guerra Mundial. En Yusaku (Issey Takahashi) és el director d'una companyia comercial a Kobe (Japó), i està casat amb la Satoko (Yu Aoi). En un viatge a Manxúria durant el 1940, en Yusaku descobreix un terrible secret nacional. En nom de la justícia decideix fer-lo públic, i això el converteix a l'instant en un enemic públic. Tot i això, la Satoko assegura creure'l i jura que estarà al seu costat independentment de les conseqüències. (FilmAffinity)

Llengües Japonès i anglès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
França
Índia
2021
102 min
Secció de La Mostra: 

La pel·lícula segueix en Manu, un nen de deu anys de l'Índia. El protagonista viu amb el seu pare, que és un humil venedor de te en un recòndit poble hindú. Inesperadament, un dia el nen inicia un viatge de descobriment del món en 35 mm amb l'ajuda d'un amic que és projeccionista de pel·lícules. (Sensacine)

Llengües Gujarati, amb subtítols en espanyol

Espanya
2020
50 min
Secció de La Mostra: 

Història d'opressió i resistència del poble sahrauí i també de la seva bellesa i riquesa des de la poesia visual, els sons que evoquen el Sàhara i el relat generacional dels protagonistes d'aquesta història. (FilmAffinity)

Llengua Àrab i espanyol, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Bèlgica
França
Txad
2021
87 min
Secció de La Mostra: 

L´Amina és una musulmana practicant que viu amb la seva filla Maria, de 15 anys. Quan l’Amina s'assabenta que la Maria està embarassada i que vol avortar, s'enfronten a una situació impossible en un país on l'avortament està condemnat legalment i moralment. (FilmAffinity)

 

Llengües: Francès amb subtítols en espanyol

Colòmbia
Espanya
2022
107 min

A El Salvador es viu l'horror de la guerra civil. El 16 de novembre de 1989, enmig del conflicte armat, un grup d'homes entra a les instal·lacions de la Universitat Catòlica i assassina brutalment sis sacerdots jesuïtes espanyols i dues dones a sang freda. Qui són els responsables d'aquesta matança? (Sensacine)

Llengües Espanyol i anglès

Alemanya
Finlàndia
França
Israel
2021
110 MIN
Secció de La Mostra: 

Un relat de l'ocupació israeliana dels territoris palestins a Cisjordània i la Franja de Gaza amb declaracions de soldats israelians sobre el seu servei. (FilmAffinity)

Llengües Hebreu i anglès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
Malta
2021
94 min
Secció de La Mostra: 

En Jesmark, un pescador maltès, s'enfronta a una nova via d'aigua a Luzzu, el seu vaixell de fusta. El vaixell gairebé no dona per sobreviure i l'home veu com el seu mitjà de vida i una tradició familiar de generacions estan en perill per la disminució de la feina, una indústria pesquera despietada i un ecosistema estancat. Desesperat per mantenir la seva dona i el seu fill nounat, que necessita un tractament mèdic especial, en Jesmark s'implica a poc a poc en una xarxa de pesca il·legal al mercat negre. (FilmAffinity)

Llengües Maltès i anglès, amb subtítols en espanyol

Canadà
França
Senegal
2021
129 min
Secció de La Mostra: 

Ambientada a la Mali postcolonial dels anys 60, quan els joves de Bamako ballen el rock & roll acabat d’importar d'Occident i somien una renovació política, Mali Twist se centra en els personatges del Samba i la Lara. Ell és un jove socialista que s'enamora de l'enèrgica Lara durant una de les seves missions a la selva. Per escapar del seu matrimoni forçat, ella fuig en secret amb ell a la ciutat. Però l'espòs de la Lara no ho permetrà i la Revolució aviat els comportarà doloroses desil·lusions mentre somien un futur junts. (FilmAffinity)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

Mèxic
2019
82 min

El Francisco (Luis Alberti) i un grup de paletes treballen construint una luxosa casa a la Ciutat de Mèxic. Després de la mort del seu germà a l'obra, el Francisco s'assabenta que la seva cunyada, ara vídua, no rebrà cap indemnització per part de l'amo de la casa. El grup de paletes buscarà justícia no només per la nul·la compensació, sinó també per una vida plena de carències, contrastos i opressió. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Afganistan
Regne Unit
2021
90 min
Secció de La Mostra: 

Documental sobre un noi astut que es va criar durant dues dècades en un dels països més perillosos del món. Quan coneixem en Mir per primera vegada, és un nen entremaliat de set anys que viu en una cova al costat dels budes de Bamiyan, recentment destruïts, al centre de l'Afganistan. Al llarg de vint anys, i a través de tota mena d'aventures i desventures, la pel·lícula segueix la seva vida fins que, convertit en un adult amb la seva pròpia família, decideix seguir la seva carrera com a càmera de televisió a Kabul. (seminci.es)

Llengües Anglès i dari, amb subtítols en català

Eslovàquia
França
República Txeca
2021
85 min
Secció de La Mostra: 

Quan la Herra, una jove txeca, s'enamora d’en Nazir, un afganès, no conscient de la classe de vida que l'espera a l'Afganistan post talibà, ni del tipus de família de la qual formarà part: un avi liberal, un nen adoptat amb altes capacitats i la Freshta, que faria qualsevol cosa per escapar de la violentes urpes del seu marit. (FilmAffinity)

Llengües Txec, anglès i persa afgà, amb subtítols en espanyol

Iran
2011
123 min
Secció de La Mostra: 

La Simin vol deixar l’Iran actual, però en Nader, el seu marit, no vol deixar sol el pare, que pateix Alzheimer, i se separen. En Nader contracta una dona per cuidar-lo, però aquesta demostra no saber fer-ho, i fruit del nerviosisme esclata un greu problema entre tots plegats que acaba als jutjats.

Llengües Versió original subtitulada en català / Versió original subtitulada en espanyol /Doblada en català / Doblada en espanyol

Brasil
Espanya
2020
40 min
Secció de La Mostra: 

Documental que revela l'entramat empresarial espanyol al Sàhara Occidental, l'opacitat que envolta les operacions i la violació sistemàtica dels drets humans i la legalitat internacional.(FilmAffinity)

Llengua Espanyol

Estats Units
Uganda
2021
94 min
Secció de La Mostra: 

  Un fabricant de maons es converteix en una celebritat a Uganda quan prova sort dirigint pel·lícules d'acció. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, amb subtítols en català

Argentina
Uruguai
2019
78 min

La Lila i la Marcela són dues velles amigues que treballen com a personal de neteja en un edifici ministerial i en secret regenten un menjador clandestí dins de l'edifici. Quan una nova autoritat s'imposa al lloc de treball, causa una sèrie de canvis que posen a prova la seva amistat. (Sensacine)

Llengües Espanyol

Xina
2014
111 min
Secció de La Mostra: 

Lu Yanshi és detingut com a pres polític en ple apogeu de la Revolució Cultural a la Xina. La seva dona, la professora Feng Wanyu, i la seva filla han d'enfrontar-se a aquesta realitat. Així, la nena comença a entregar-se a la dansa i s'esforça per aconseguir un paper protagonista. A principis dels anys setanta, després d'anys sense veure la seva família, Lu Yanshi aconsegueix escapar-se d'un camp de treball. D'aquesta manera intenta tornar a veure els seus éssers estimats, però la seva filla -per por que el retrobament afecti la seva carrera com a ballarina- ho impedeix. Temps després per fi podrà estar amb la seva dona, encara que no en les circumstàncies que imaginava, ja que Wanyu pateix problemes de memòria. Per això no pot reconèixer el seu marit, que el recorda de jove, i així, segueix esperant el seu retorn. D'aquesta manera Lu Yanshi es converteix en un estrany en la seva pròpia família. (Sensacine)

Llengües Mandarí, amb subtítols en espanyol

Canadà
Estats Units
2021
145 min
Secció de La Mostra: 

Un recorregut per la vida d'Aretha Franklin (Jennifer Hudson), des que era una nena prodigi a Detroit i cantava gòspel al cor de l'església, fins a convertir-se en una superestrella internacional que va conquistar un total de 18 Premis Grammy. Una història d'ascens plena de lluites i triomfs, amb una vida personal turbulenta, de desavinences i dissorts, que tot i així la van portar a assolir l'èxit comercial gràcies a cançons com Respect, Chain of Fools, Think o A Natural Woman. (Sensacine)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Kirguizistan
2019
88 min
Secció de La Mostra: 

En Jekshen, un jove i excepcional corredor de 12 anys, viu en un bonic poble de muntanya al Kirguizistan. El seu pare, un alcohòlic empedreït, queda a càrrec seu, dificultant enormement la seva vida. Tot el que té en Jekshen és una amiga a l'escola i el suport del seu difícil pare. Entre tots dos el convencen que participi en una cursa que podria canviar per sempre la seva vida. (FilmAffinity)

Llengües Kirguís, amb subtítols en espanyol

Senegal
2021
84 MIN
Secció de La Mostra: 

El 2003, tres mercenaris que treuen un narcotraficant de Guinea-Bissau es veuen obligats a amagar-se a la mística regió de Saloum, al Senegal. (FilmAffinity)

Francès i wòlof, amb subtítols en català

Espanya
2019
17 min
Secció de La Mostra: 

Teslem, Dehba i Jadija treballen en una piscifactoria als campaments de població refugiada sahrauí. On? A Algèria, en ple desert, molt lluny de la seva terra. Ja no tenen mar, però sí que tenen peixos. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Estats Units
2018
112 min
Secció de La Mostra: 

Un venedor telefònic amb problemes d'autoestima descobreix la clau per a lèxit en el negoci. Però quan comença a pujar graons a la companyia, els seus amics activistes denuncien pràctiques laborals injustes. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
2021
118 min
Secció de La Mostra: 

Documental sobre el llegendari Festival Cultural de Harlem de l'any 1969. En aquest esdeveniment es va celebrar la música i la cultura afroamericanes, a més de promoure l'orgull i la unitat negra. L'esdeveniment, que va reunir milers de persones al Mount Morris Park (ara Marcus Garvey Park), es va gravar durant sis setmanes de l'estiu en un paratge a 160 quilòmetres al sud de Woodstock. (Sensacine)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Iran
2021
93 min
Secció de La Mostra: 

Just abans del segon matrimoni de Soodeh Sharifzadegan, el seu fill d’onze anys, en Matiar, és segrestat. Després d’un gran esforç, la Soodeh es veu obligada a demanar els diners del rescat al seu exmarit, en Peyman. Després de l’alliberació d’en Matiar, la Soodeh, curiosa, s’adona que tot era un pla del seu fill per donar peu al retorn del seu pare. (asianfilmfestival.barcelona)

Llengües Persa, amb subtítols en espanyol

Alemanya
França
Israel
Líban
Palestina
Qatar
2021
90 min
Secció de La Mostra: 

Perseguits per l'exèrcit, dos beduïns fan contraban de treballadors palestins a través del desert del Nèguev. Un retrat filmat durant cinc anys sobre homes que viuen al límit en una de les regions més fràgils del món. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Afganistan
2020
91 min
Secció de La Mostra: 

En una zona remota de l'Afganistan, les històries de la vida d'una jove pastoreta, un nen atrapaocells i un professor de dol s'entrellacen per les ferides de guerra que encara sagnen. (imdb.com)

Llengües Persa afgà i anglès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Iraq
Qatar
2021
89 min
Secció de La Mostra: 

La Rojin és una jove kurdoiraquiana que està a punt de fer l'examen d'accés a la universitat. La seva infeliçment casada germana gran, la Shilan, decideix ajudar-la a aprovar sigui com sigui, amb l'esperança que tingui una vida més emancipada. Per tant, les germanes es veuran inevitablement ficades en una gran xarxa de corrupció que connecta totes les parts de la societat. (FilmAffinity)

Llengües Kurd, amb subtítols en català

Índia
2022
100 min
Secció de La Mostra: 

Una dona acabada de casar espera ser feliç, però el dia a dia comença i acaba a la cuina. El seu marit treballa de mestre en una escola i la seva sogra vola als Estats Units per al part de la seva filla. Mentrestant, ella busca feina i quan creu haver-ne trobat, el seu sogre li ho impedeix. Cada dia que passa van sumant-se els inconvenients, i finalment la protagonista s'adona que aquell no és lloc per a ella, i decideix reaccionar d’una manera realment bonica. (asianfilmfestival.barcelona)

Llengües Malaiàlam, amb subtítols en català

Alemanya
Palestina
Qatar
Síria
2021
Secció de La Mostra: 

Als Alts del Golan ocupats, un desesperat metge sense llicència subverteix les expectatives quan per accident es troba un soldat de la guerra de Síria ferit. (FilmAffinity)

Llengües Àrab amb subtítols en espanyol

Bèlgica
Estats Units
França
Suïssa
Síria
2020
Secció de La Mostra: 

Un exiliat sirià que viu a Austràlia torna quan el seu germà és detingut pel règim d'Assad el 2011. (FilmAffinity)

Llengües Àrab i anglès, amb subtítols en català

Colòmbia
Espanya
Regne Unit
2021
82 min

A l'ombra de monumentals refineries que emergeixen com temples cromats, Un cielo tan turbio viatja per diversos paisatges fronterers de Veneçuela, el primer petroestat, avui copejat per la pitjor crisi política i humanitària que Sud-amèrica ha viscut al segle XXI. Sota cels que auguren tempesta, somnolents militars aguaiten al mig del mar Carib, migrants vaguen per lúgubres pobles fronterers entre Veneçuela i Brasil, i contrabandistes esgoten els últims barrils de gasolina creuant clandestinament pels senders de l'hostil desert Guajiro. (Sensacine)

Llengües Espanyol

França
Iran
2021
127 min
Secció de La Mostra: 

En Rahim (Amir Jadidi) és a la presó per un deute que no ha pogut tornar. Durant un permís de dos dies, intenta convèncer el creditor (Mohsen Tanabandeh) perquè retiri la reclamació de desemborsament d'una part del pagament. Però les coses no aniran com tenia previst. (FilmAffinity)

Llengües Persa, amb subtítols en espanyol

Hong Kong, Xina
Xina
2020
104 min
Secció de La Mostra: 

Un convicte és enviat a un camp de treball al desolat nord-oest de la Xina durant la Revolució Cultural del país. Utilitzant el seu enginy, i amb l'única finalitat de veure la seva filla, que ha estat filmada en una pel·lícula, aconsegueix escapar-se i fuig en direcció al cinema d'un poble proper. Allà espera trobar aquesta cinta de pel·lícula i aconseguir-la. No obstant això, en aquest lloc es creua amb una rodamon desesperada per aconseguir el mateix rodet de pel·lícula i que aconsegueix robar-lo. Curiosament, aquest enigmàtic objecte, que tots dos anhelen per motius molt diferents, esdevindrà l'arrel d'una inesperada amistat. (FilmAffinity)

Llengües Mandarí, amb subtítols en espanyol

Xina
2009
85 min
Secció de La Mostra: 

En Wang és un home pessimista, astut i avariciós, propietari d'un bar de tallarines en una ciutat situada en un paratge desèrtic de la Xina. No fa cas de la seva dona, una dona de llengua viperina que té una aventura amorosa amb en Li, un dels empleats d’en Wang. En Li és un home tímid que, malauradament per a ell, acaba guardant la pistola que la seva amant ha comprat per matar el seu marit. Però en Wang està al corrent de tot el que fan. Suborna l'agent de policia Zhang per matar la parella. Vist així, el pla és perfecte: tot se solucionarà gràcies a un final sagnant i cruel perfectament satisfactori per a ell. O si més no, això pensa. Però el malèvol Zhang té una altra idea al cap... Remake lliure de Sangre fácil (Blood Simple), òpera prima dels germans Coen. (FilmAffinity)

Llengües Mandarí i anglès, amb subtítols en espanyol / Doblada en català / Doblada en espanyol

Corea del Sud
2020
121 min
Secció de La Mostra: 

L’empresa de la Young-jin gairebé mai no reconeix la seva dedicació laboral pel fet de ser dona, mentre que al seu company de feina, en Jun-seol, no li ha costat gens escalar fins a aconseguir el càrrec de cap de la Young-jin gràcies als seus contactes. Young-jin veu en Jun-seol com un enemic, però alhora sent compassió pel seu buit i l’ajuda a adaptar-se a la companyia. Però en Jun-seol malgrat tot no dubta a robar els dissenys de la seva subordinada sense el seu consentiment. La Young-jin desitja recuperar el disseny robat, però li resulta molt difícil renunciar a l’amor que tant li va costar aconseguir per part de Jun-seol. (asianfilmfestival.barcelona)

Llengües Coreà, amb subtítols en català