Totes les pel·lícules

7 (1) A (3) C (1) D (2) E (3) L (3) M (1) N (1) R (2) T (2) U (4)
Bèlgica
Congo (Brazzaville)
2021
110 min
Secció de La Mostra: 

Un relat en profunditat de dos assassinats ocorreguts a la República Democràtica del Congo el març de 2017. (FilmAffinity)

Llengües Anglès i francès, amb subtítols en català

Bèlgica
2015
112 min
Secció de La Mostra: 

El doctor Mukwege va ser nominat per al Premi Nobel de la Pau pel seu compromís de protestar contra la violència sexual perpetrada contra les dones a Kivu, a l'est del Congo. És conegut com "l'home que sana les dones". Durant els passats 16 anys, ha tractat 40 mil pacients, donant-los l'esperança de reconstruir les seves vides per elles mateixes com a dones. (FilmAffinity)

Llengües Francès i anglès, amb subtítols en espanyol

França
2022
97 min
Secció de La Mostra: 

Des que era petita, la Cathy somiava tenir el seu propi restaurant. Però als quaranta, res no surt com esperava i es veu obligada a acceptar una feina com a cuinera en una llar per a joves immigrants. El seu somni sembla que està desapareixent... o no? (FilmAffinity)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

Xile
2019
84

Patricio Guzmán va deixar Xile fa més de quaranta anys quan la dictadura militar va reemplaçar el Front Popular, però no va deixar de pensar en un país, una cultura, un espai geogràfic que mai va oblidar. Després de filmar "el nord" a Nostalgia de la luz i "el sud" a El botón de nácar, ara Guzmán filma el que ell anomena "la immensa columna vertebral que revela la història passada i recent de Xile". La cordillera de los sueños és una investigació històrica, un assaig cinematogràfic i una introspecció íntima i col·lectiva sobre Xile. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

2019
110 min
Secció de La Mostra: 

El món sencer va elogiar els militars i Aung San Suu Kyi, quan el poder va passar a la icona de la democràcia després de 50 anys de dictadura militar. Un any després va defensar una neteja ètnica i es va aïllar del públic. Aquesta pel·lícula et diu per què. (FilmAffinity)

Llengües Birmà i anglès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Finlàndia
França
Qatar
Somàlia
2021
82 min
Secció de La Mostra: 

En Guled i la Nasra són una parella enamorada que viu als afores de la ciutat de Djibouti amb el seu fill adolescent, Mahad. Tanmateix, s'enfronten a moments difícils: la Nasra necessita urgentment una cirurgia costosa per tractar una malaltia renal crònica. En Guled ja treballa dur com a enterrador per arribar a fins de mes: com poden trobar els diners per salvar la Nasra i mantenir unida la família?

Llengües Somali, amb subtítols en espanyol

Japó
2020
115 min
Secció de La Mostra: 

La vigília de l'esclat de la II Guerra Mundial. En Yusaku (Issey Takahashi) és el director d'una companyia comercial a Kobe (Japó), i està casat amb la Satoko (Yu Aoi). En un viatge a Manxúria durant el 1940, en Yusaku descobreix un terrible secret nacional. En nom de la justícia decideix fer-lo públic, i això el converteix a l'instant en un enemic públic. Tot i això, la Satoko assegura creure'l i jura que estarà al seu costat independentment de les conseqüències. (FilmAffinity)

Llengües Japonès i anglès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
França
Índia
2021
102 min
Secció de La Mostra: 

La pel·lícula segueix en Manu, un nen de deu anys de l'Índia. El protagonista viu amb el seu pare, que és un humil venedor de te en un recòndit poble hindú. Inesperadament, un dia el nen inicia un viatge de descobriment del món en 35 mm amb l'ajuda d'un amic que és projeccionista de pel·lícules. (Sensacine)

Llengües Gujarati, amb subtítols en espanyol

Espanya
2020
50 min
Secció de La Mostra: 

Història d'opressió i resistència del poble sahrauí i també de la seva bellesa i riquesa des de la poesia visual, els sons que evoquen el Sàhara i el relat generacional dels protagonistes d'aquesta història. (FilmAffinity)

Llengua Àrab i espanyol, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Bèlgica
França
Txad
2021
87 min
Secció de La Mostra: 

L´Amina és una musulmana practicant que viu amb la seva filla Maria, de 15 anys. Quan l’Amina s'assabenta que la Maria està embarassada i que vol avortar, s'enfronten a una situació impossible en un país on l'avortament està condemnat legalment i moralment. (FilmAffinity)

 

Llengües: Francès amb subtítols en espanyol

Colòmbia
Espanya
2022
107 min

A El Salvador es viu l'horror de la guerra civil. El 16 de novembre de 1989, enmig del conflicte armat, un grup d'homes entra a les instal·lacions de la Universitat Catòlica i assassina brutalment sis sacerdots jesuïtes espanyols i dues dones a sang freda. Qui són els responsables d'aquesta matança? (Sensacine)

Llengües Espanyol i anglès

Alemanya
Finlàndia
França
Israel
2021
110 MIN
Secció de La Mostra: 

Un relat de l'ocupació israeliana dels territoris palestins a Cisjordània i la Franja de Gaza amb declaracions de soldats israelians sobre el seu servei. (FilmAffinity)

Llengües Hebreu i anglès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
Malta
2021
94 min
Secció de La Mostra: 

En Jesmark, un pescador maltès, s'enfronta a una nova via d'aigua a Luzzu, el seu vaixell de fusta. El vaixell gairebé no dona per sobreviure i l'home veu com el seu mitjà de vida i una tradició familiar de generacions estan en perill per la disminució de la feina, una indústria pesquera despietada i un ecosistema estancat. Desesperat per mantenir la seva dona i el seu fill nounat, que necessita un tractament mèdic especial, en Jesmark s'implica a poc a poc en una xarxa de pesca il·legal al mercat negre. (FilmAffinity)

Llengües Maltès i anglès, amb subtítols en espanyol