Totes les pel·lícules

7 (1) A (3) C (1) D (2) E (3) L (3) M (1) N (1) R (2) T (2) U (4)
Canadà
França
Senegal
2021
129 min
Secció de La Mostra: 

Ambientada a la Mali postcolonial dels anys 60, quan els joves de Bamako ballen el rock & roll acabat d’importar d'Occident i somien una renovació política, Mali Twist se centra en els personatges del Samba i la Lara. Ell és un jove socialista que s'enamora de l'enèrgica Lara durant una de les seves missions a la selva. Per escapar del seu matrimoni forçat, ella fuig en secret amb ell a la ciutat. Però l'espòs de la Lara no ho permetrà i la Revolució aviat els comportarà doloroses desil·lusions mentre somien un futur junts. (FilmAffinity)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

Mèxic
2019
82 min

El Francisco (Luis Alberti) i un grup de paletes treballen construint una luxosa casa a la Ciutat de Mèxic. Després de la mort del seu germà a l'obra, el Francisco s'assabenta que la seva cunyada, ara vídua, no rebrà cap indemnització per part de l'amo de la casa. El grup de paletes buscarà justícia no només per la nul·la compensació, sinó també per una vida plena de carències, contrastos i opressió. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Afganistan
Regne Unit
2021
90 min
Secció de La Mostra: 

Documental sobre un noi astut que es va criar durant dues dècades en un dels països més perillosos del món. Quan coneixem en Mir per primera vegada, és un nen entremaliat de set anys que viu en una cova al costat dels budes de Bamiyan, recentment destruïts, al centre de l'Afganistan. Al llarg de vint anys, i a través de tota mena d'aventures i desventures, la pel·lícula segueix la seva vida fins que, convertit en un adult amb la seva pròpia família, decideix seguir la seva carrera com a càmera de televisió a Kabul. (seminci.es)

Llengües Anglès i dari, amb subtítols en català

Eslovàquia
França
República Txeca
2021
85 min
Secció de La Mostra: 

Quan la Herra, una jove txeca, s'enamora d’en Nazir, un afganès, no conscient de la classe de vida que l'espera a l'Afganistan post talibà, ni del tipus de família de la qual formarà part: un avi liberal, un nen adoptat amb altes capacitats i la Freshta, que faria qualsevol cosa per escapar de la violentes urpes del seu marit. (FilmAffinity)

Llengües Txec, anglès i persa afgà, amb subtítols en espanyol