Totes les pel·lícules

2 (1) B (1) C (1) E (1) F (2) H (1) L (2) M (3) N (1) S (1) T (1) U (1)
Afganistan
Itàlia
Jordània
Palestina
Qatar
Suècia
2020
96 min
Secció de La Mostra: 

Un pare que està atrapat a l’altre costat del mur de Cisjordània, mira d’arribar a l’hospital per estar amb el seu fill (FilmAffinity

Llengües Àrab, hebreu i anglès, amb subtítols en espanyol

Turquia
2018
62 min
Secció de La Mostra: 

Molta gent va ser torturada durant els interrogatoris, llançada des d’helicòpters i morta en pous i pous àcids al Kurdistan als anys noranta. Les forces paramilitars com JITEM, Hizbul-kontra que van ser instal·lades i recolzades per l'Estat turc, van matar molta gent. La seva afirmació habitual era "no vam matar". Aquest documental explica la història de 7 ciutadans, 4 dels quals eren infants, que es van perdre a Kerboran el 1995 i la increïble història de la lluita de les seves famílies per intentar trobar els seus ossos.

Llengües: kurd amb subtítols en català

Algèria
Bèlgica
França
2020
100 min
Secció de La Mostra: 

La Selma és una noia de 17 anys que viu en una família burgesa i secular berber. Quan coneix en Julien a la universitat, descobreix per primera vegada l'impacte de les regles patriarcals en la seva pròpia intimitat. (FilmAffinity)

Llengües Francès i llengües berbers, amb subtítols en espanyol

Espanya
França
Romania
Turquia
2021
91 min
Secció de La Mostra: 

Després que un treballador resulti greument ferit a l'empresa familiar d’en Kadir, aquest es veu obligat a prendre una decisió moral que repercutirà en els seus somnis, en la seva família i en la vida de l'esposa del treballador ferit. (FilmAffinity)

Llengües Turc, amb subtítols en espanyol

Egipte
França
Grècia
Països Baixos
2021
112 min
Secció de La Mostra: 

Una família es veu obligada a un període d’autodescobriment després que un mag converteix accidentalment el seu patriarca autoritari en un pollastre durant una festa d'aniversari infantil. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

França
Líban
2020
82 min
Secció de La Mostra: 

Fedayin, la lluita de Georges Abdallah traça el viatge d’un incansable comunista i lluitador àrab per Palestina. Des dels camps de refugiats palestins que van forjar la seva consciència, fins a la mobilització internacional per a la seva llibertat, descobrirem l’home que es va convertir en un dels presos polítics més antics d’Europa. (fedayin-lefilm.com)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en català

Egipte
Palestina
Països Baixos
2021
91 min
Secció de La Mostra: 

La Reem, una jove mare casada amb un marit possessiu, va a la perruqueria de la Huda a Betlem per canviar d'estil. Però aquesta visita rutinària fa un gir quan la Huda, després de posar la Reem entre l'espasa i la paret, la coacciona per treballar per al servei secret israelià i, d'aquesta manera, trair els seus. Quan la dona s'escapa del local, la perruquera és detinguda per en Hassan i altres membres de la resistència, que a més troben fotos anònimes de totes les dones a qui ha fet xantatge. La Huda sap que tan aviat digui els seus noms la mataran, per la qual cosa intentarà guardar el secret tant com pugui. (Sensacine)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Bèlgica
França
Tunísia
2020
104 min
Secció de La Mostra: 

Sam Ali, un jove sensible i impulsiu de Síria, abandona el seu país i posa rumb cap al Líban fugint de la guerra. Per poder viatjar per Europa i viure així amb l'amor de la seva vida, accepta tatuar-se l'esquena en mans d'un dels artistes contemporanis més importants que existeixen. Després de convertir el seu cos en una prestigiosa obra d'art, en Sam comprèn a poc a poc que la seva decisió implica tot el contrari del que ell desitjava al principi: la llibertat. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, anglès, francès, flamenc, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Iran
República Txeca
2020
151 min
Secció de La Mostra: 

Quatre històries sobre la fortalesa moral i la pena de mort que qüestionen fins a quin punt la llibertat individual pot expressar-se en un règim despòtic. (FilmAffinity)

Llengües Persa i alemany, amb subtítols en espanyol

Espanya
Grècia
2021
112 min
Secció de La Mostra: 

Tardor de 2015. Dos socorristes, Óscar (Eduard Fernández) i Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a l'illa de Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia d'un nen ofegat a les aigües de la Mediterrània. En arribar descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la vida cada dia creuant el mar en precàries embarcacions i fugint de conflictes armats. No obstant això, ningú exerceix tasques de rescat. Al costat de l’Esther (Anna Castell), el Nico (Sergi López) i altres membres de l'equip, lluitaran per complir una missió, donant suport a persones que ho necessiten. Per a tots ells, aquest viatge inicial suposarà una odissea que marcarà les seves vides.(FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Romania
Turquia
2021
85 min
Secció de La Mostra: 

En Yusuf i en Memo, el seu millor amic, són alumnes d'un internat per a nens i adolescents kurds a les muntanyes d'Anatòlia. Quan en Memo cau misteriosament malalt, en Yusuf ha de lluitar amb nombrosos obstacles per intentar ajudar el seu amic. (FilmAffinity)

Llengües Turc i kurd, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Regne Unit
Suïssa
2019
108 min
Secció de La Mostra: 

Abu Nawas és un cafè de moda i el lloc on es reuneixen artistes, comunistes i homosexuals iraquians exiliats a Londres. A més, és a prop de la mesquita salafista. Un dia, un fanàtic religiós i nebot d'un poeta anomenat Taufiq decideix atacar els amics del seu oncle, posant en marxa una sèrie d'esdeveniments que canviaran per complet la vida de moltes persones. (FilmAffinity)

Llengües Àrab i anglès,, amb subtítols en espanyol

Regne Unit
2019
35 min
Secció de La Mostra: 

Nobody´s Metaphor (‘Metàfora sense amo’) explora les vivències de quatre noies de l’oest de Londres que experimenten amb una combinació inusual d’esgrima i poesia, per combatre estereotips i autodefinir-se sense haver de carregar amb expectatives alienes. Malgrat l’escepticisme inicial, durant els tallers extraescolars, les joves s’ajuden mútuament, descobreixen les seves veus individuals i troben l’entorn on expressar-se i els instruments per fer front al racisme, el sexisme i la islamofòbia. Tate Modern)

Llengües: anglès amb subtítols en espanyol

Alemanya
Egipte
Tunísia
2021
96 min
Secció de La Mostra: 

Després del suïcidi de la Souad, la seva germana petita s'embarca en una investigació per trobar respostes. La pel·lícula intenta presentar una experiència cinematogràfica ultrarealista revelant les debilitats de les dinàmiques socials, que van poder instigar el suïcidi d'una adolescent. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Estats Units
Regne Unit
2021
129 min
Secció de La Mostra: 

Capturat pel govern dels Estats Units, el musulmà Mohamedou Ould Slahi (Rahim) sobreviu a la presó de Guantánamo on porta més d'una dècada sense càrrecs ni judici, sospitós d'haver reclutat a Alemanya membres d'Al-Qaeda que van participar a l’11S. Després d'haver perdut tota esperança, Slahi troba aliades en l'advocada defensora Nancy Hollander (Foster) i la seva associada Teri Duncan (Woodley). Junts s'enfrontaran a innombrables obstacles en una recerca desesperada de justícia. (FilmAffinity)

Llengües Francès, anglès, àrab i alemany, amb subtítols en espanyol

França
Tunísia
2021
102 min
Secció de La Mostra: 

L’Ahmed, un jove de 18 anys, francès d'origen algerià, coneix la Farah, una noia tunisiana. Alhora descobreix una col·lecció de literatura àrab sensual. Quan s'enamora de la Farah, farà tot el possible per resistir la temptació. (FilmAffinity)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol