Totes les pel·lícules

1 (1) A (1) C (1) D (1) E (2) F (2) I (1) L (6) O (1) P (1) R (1) S (1) T (1) U (2) Z (1)
Alemanya
2017
140 min
Secció de La Mostra: 

El 12 de setembre de 1980 l’Estat turc va dur a terme un cop militar feixista per oprimir la lluita dels kurds pels drets humans bàsics i la llibertat, la seva existència, la identitat, la llengua i la cultura van ser negades i prohibides. Desenes de milers de kurds i revolucionaris a Turquia van ser enviats a la presó. A l’interior de la presó de Diyarbakir, tortures viscoses –tan viscoses com aquelles a Auschwitz- es van dur a terme. Contra aquesta opressió, un grup de lluitadors per la llibertat del Kurdistan va iniciar una resistència sense precedents pels drets humans bàsics i la llibertat que haurien de tenir totes les persones del món. Com a part important d’aquesta resistència, van anar a una vaga de fam indefinida el 14 de juliol de 1982. (mckb.cat)

Llengües Versió original amb subtítols en espanyol

Canadà
Israel
Suïssa
2019
110 min
Secció de La Mostra: 

Jueva i advocada, Lea Tsemel és un terratrèmol de l’advocacia a Israel, especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins, es considera una ‘optimista dona enfadada’. Sense pèls a la llengua, accepta representar acusats palestins hagin o no comés delictes sota la revolucionària idea i forta convicció que la repressió que pateixen justifica la seva lluita per alliberar-se. (docsbarcelona)

Alemanya
Espanya
Síria
2018
80 min
Secció de La Mostra: 

Moguda pel record de les víctimes d’agressió sexual, la comandant Arian lidera una de les Unitats de Protecció de Dones (YPJ) de la resistència kurda. El seu batalló, format íntegrament per dones, es dirigeix a la ciutat de Kobane per alliberar el seu poble de les arpes de l’ISIS. A mesura que avancen, la reivindicació del veritable significat de la seva lluita pren força: l’exigència de llibertat per a la propera generació de dones. (mostrafilmsdones.cat)

Llengües Kurd i àrab, amb subtítols en català

Alemanya
Canadà
França
Palestina
Qatar
Turquia
2019
97 min
Secció de La Mostra: 

El director Elia Suleiman viatja a diferents ciutats del món a la recerca de similituds amb la seva terra natal, Palestina. També podem dir que Suleiman fuig de Palestina buscant una nova llar, tan sols per adonar-se que Palestina sembla estar seguint-lo, sense importar el lloc on vagi. La promesa d'una nova vida aviat es converteix en una comèdia plena d'errors. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, francès, àrab, espanyol i hebreu, amb subtítols en espanyol

Itàlia
2011
87 min
Secció de La Mostra: 

Un sacerdot (Michael Lonsdale) assisteix impotent a la desintegració de la seva parròquia, tancada per sempre al públic. Aquest mateix dia, un grup d'immigrants clandestins es refugia a l'església. El capellà decideix concedir-los asil i i lliurar-se a la cura i protecció d'aquestes gents. La seva vida, que reposava fins llavors en la paraula de Déu, pren una nova direcció. (FilmAffinity)

Llengües Italià, amb subtítols en català i en espanyol

Espanya
2015
65 min
Secció de La Mostra: 

Es diu que al Kurdistan el sol neix per l’oest, en referència al procés revolucionari de Rojava, “oest” en kurd. Aquesta regió autònoma de Síria és coneguda arreu del món perquè ha estat capaç ’autogovernar-se democràticament i de defensar-se enmig d’un país en guerra. Aquest documental és una instantània de la seva germana i veïna, Bakur, la regió nord del Kurdistan, al sud-est de Turquia, que també es troba immersa en la seva pròpia lluita per una vida digna. (ivardia.org)

Llengües Kurd, turc, anglès, català, amb subtítols en català

Bèlgica
Etiòpia
Suïssa
2018
106 min
Secció de La Mostra: 

Fortuna, una nena etíop de 14 anys, és rebuda amb altres refugiats per una comunitat de monjos catòlics en un monestir dels Alps suïssos. Allà coneix en Kabir, un jove africà de qui s'enamora. És hivern i a mesura que la neu cobreix els cims, el monestir es converteix en el seu refugi, però també en escenari d'esdeveniments que soscaven la vida pacífica dels monjos. (FilmAffinity)

Llengües Francès i amhàric, amb subtítols en espanyol

França
Itàlia
2016
108 min
Secció de La Mostra: 

Gianfranco Rosi (Sacro GRA) dirigeix aquest documental centrat en el drama dels refugiats que arriben a l'illa siciliana de Lampedusa, tota una metàfora dels somnis, esperances i desgràcies de milers d'emigrants.

El punt més meridional d'Itàlia s'ha convertit des dels anys 90 en un important punt de desembarcament d'immigrants. En aquests vint anys han mort més de quinze mil persones, ofegades en les seves costes mentre intentaven arribar a Europa, per així trobar un refugi que els allunyi de la guerra i la fam. (Sensacine)

Llengües Francès i anglès, amb subtítols en castellà

2017
96 min
Secció de La Mostra: 

Abu Shadi, de 60 anys, viu a Natzaret, i és pare divorciat i professor d'escola. La seva filla és a punt de casar-se i Abu ha de viure sol fins que el seu fill, un arquitecte que viu a Roma des de fa molts anys, arribi per ajudar en la preparació del casament. Com exigeix la tradició palestina local, han d’entregar la invitació a cada convidat personalment. Mentre pare i fill, gairebé uns desconeguts, passen uns dies junts, la seva fràgil relació es veurà posada a prova. (FilmAffinity)

Llengües Àrab amb subtítols en espanyol

Alemanya
Aràbia Saudita
2019
104 min
Secció de La Mostra: 

Una dona es veu obligada a fer marxa enrere en un aeroport per culpa del seu tutor masculí, els papers no estan en regla. Motivada per aquest fet, decideix iniciar una campanya per lluitar contra les normes masclistes que imperen a l'Aràbia Saudita en relació a comportament social que discrimina les dones, i de la influència de la família en decisions importants i que haurien de ser unipersonals. (FilmAfinitty)

Llengües Àrab i anglès, amb subtítols en espanyol

Canadà
França
Iraq
Països Baixos
Qatar
Regne Unit
2017
82 min
Secció de La Mostra: 

30 de desembre de 2006, primer dia de la Celebració del Sacrifici, una de les més sagrades festivitats musulmanes. L'estació de tren de Bagdad torna a reobrir i Sara té la fèrria intenció de perpetrar un atemptat suïcida. Mentrestant, Salam és un comerciant molt perspicaç que ràpidament s’adona de les intencions de la jove i decideix per tots els mitjans dissuadir-la del seu pla. Després d'una sèrie de successos, Sara pren com a ostatge Salam, però tot i així aquest seguirà intentant convèncer-la que posi fi a les seves intencions. Aconseguirà el comerciant evitar l'atemptat? (Sensacine.com)

Llengües Àrab i anglès, amb subtítols en espanyol

Espanya
2020
119 min
Secció de La Mostra: 

Fernando Vila és un advocat en l'ocàs de la seva carrera professional que es dedica a ajudar els immigrants a aconseguir els permisos de residència a Espanya. Quan Zita Krasniqi, una de les clientes del Fernando, mor de manera inesperada a l'interior de les instal·lacions d'un Centre d'Internament per a Estrangers, tot canvia per a ell. Amb l'objectiu d’aclarir aquest tràgic succés, l’advocat comença a treballar amb Juliet Okoro, una amiga de la Zita atrapada per una màfia que l'obliga a prostituir-se. (Sensacine)

Llengües Català i espanyol

França
Itàlia
2018
128 min
Secció de La Mostra: 

A la perifèria rural de la ciutat de Gaza, una petita comunitat d'agricultors, l'extensa família Samuni és una comunitat camperola miraculosament fora de perill després de seixanta anys d'ocupació i guerres. Fins al gener de 2009, quan, durant l'ofensiva terrestre de l'operació israeliana Plom Fos, 29 dels seus membres van morir en circumstàncies dramàtiques.

La pel·lícula barreja material documental amb animació, restaurant a través d'imatges la memòria dels protagonistes. A través d'aquest diàleg entre memòria i present, es dibuixa un retrat d'aquesta comunitat de camperols abans, durant i després de l'esdeveniment que va canviar les seves vides per sempre. (Sensacine).

Llengües Àrab, amb subtítols en castellà (en català en la sessió presencial)

Jordània
2014
100 min
Secció de La Mostra: 

Aràbia, 1916. En Theeb -llop en àrab- viu amb la seva tribu beduïna en un racó oblidat de l'Imperi Otomà. Després d'haver perdut recentment el seu pare, en Hussein ha de criar el seu germà Theeb. Les seves vides són interrompudes amb l'arribada d'un oficial de l'exèrcit britànic i el seu guia en una missió misteriosa. Incapaç de negar la seva ajuda al britànic per por de deshonrar la reputació del seu difunt pare, en Hussein es compromet a acompanyar-los al seu destí, un pou d'aigua a l'antiga ruta de peregrinació a la Meca. Temorós de perdre el seu germà, en Theeb persegueix en Hussein i s'embarca en un perillós viatge a través del desert d'Aràbia que, des de l'esclat de la Primera Guerra Mundial, s'ha convertit en el vedat de caça de mercenaris otomans, revolucionaris àrabs i assaltants beduïns marginats. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, anglès i turc, amb subtítols en espanyol

França
2019
100 min
Secció de La Mostra: 

L’Stéphane acaba d'unir-se a la Brigada de Lluita contra la Delinqüència de Montfermeil, un suburbi a l'est de París. Allà coneix els seus nous companys, en Chris i en Gwada, dos agents experimentats en les enormes tensions que hi ha entre els diferents grups organitzats pel control del barri. (Filmaffinity.com)

Llengües Francès i bambara, amb subtítols en espanyol

França
2015
102 min
Secció de La Mostra: 

Nascut en un petit poble al sud de l'Iran, en Kheiron ens relata el destí excepcional dels seus pares, Hibat i Fereshteh, dos joves d'optimisme irreductible, a través d'una comèdia amb aires de conte universal, que aborda temes com l'amor familiar, l’entrega i l'ideal de vida en comú (labutaca.net)

Llengües Francès,, àrab i alemany, amb subtítols en espanyol

Síria
2019
112 min
Secció de La Mostra: 

Una jove kurda torna a Diyarbakır, on el seu germà ha estat assassinat per l'Estat Islàmic. La ciutat és un polvorí, i els aixecaments dels kurds contra la policia i l'exèrcit turc esdevenen una forta i violenta repressió. Primer film de ficció de la Comuna de Cinema de Rojava, basat en diaris i testimonis de supervivents que, en alguns casos, encarnen els protagonistes de la pel·lícula. (FilmAffinity)

Llengües Kurd, turc, amb subtítols en català

Bèlgica
França
Marroc
2017
119 min
Secció de La Mostra: 

A la Casablanca del 2015, un formiguer de protestes i convulsió social, les vides de diversos personatges es creuen: la Salima, que lluita contra els estereotips sobre la dona de la societat musulmana; Monsieur Joe, l'amo jueu d'un cafè que es debat entre honrar les tradicions i els seus propis desitjos; la jove problemàtica de classe mitjana, Inés, que està vivint el seu despertar sexual; i Hakim, fan de Freddy Mercury, que vol guanyar-se la vida com a cantant davant el rebuig del seu pare conservador. Abans, als anys 80, un professor intenta resistir als preceptes del Govern i seguir fent somiar els seus alumnes. (juntadeandalucia.es)

Llengües Àrab, llengües berbers  francès, amb subtítols en espanyol

França
Marroc
Qatar
2018
79 min
Secció de La Mostra: 

Sofia és una dona, de 20 anys, que viu amb els seus pares a Casablanca. La jove s'adona que està embarassada i, ara, s'ha d'enfrontar a la dura realitat: en aquesta regió, està prohibit donar a llum un fill si els pares no estan casats. Sofia haurà de recórrer a l'ajuda de la seva amiga, Lena, per ocultar la seva filla acabada de néixer i, també, la veritat sobre com va ser concebuda. Aquestes, però, no seran les úniques afectades. Omar, el pare de la nena, podria enfrontar-se a una pena de cinc anys de presó si Sofia, en un intent per deslliurar-se de la presó, l'acusa d'haver-la violat. (Sensacine)

Llengües Àrab i francès, amb subtítols en espanyol

França
2019
96 min
Secció de La Mostra: 

En una ciutat sumida en un conflicte armat, un metge intenta complir amb el seu deure malgrat les amenaces que rep. Però és difícil vorejar semblant espiral de violència sense ser absorbit per aquesta. (FilmAffinity)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Grècia
Països Baixos
Turquia
2019
108 min
Secció de La Mostra: 

Anys 80. La Reyhan, la Nurhan i la Havva són tres germanes que viuen amb el seu pare en un remot llogaret de l'Anatòlia central. Una rere l'altra són enviades a la ciutat a treballar com a criades en famílies adoptives acomodades amb l'esperança d’aconseguir-los una vida millor, però un temps després totes tres es veuen obligades a tornar per circumstàncies imprevistes. Per primera vegada en diversos anys, les tres germanes tornen a estar juntes en el seu poble natal, on s'enfrontaran a nous entorns, relacions i enfrontaments inesperats. (FilmAffinity

Llengües Turc, amb subtítols en espanyol

França
Tunísia
2019
88 min
Secció de La Mostra: 

Després d'anys a l'estranger a París, la Selma, una psicoanalista, torna a Tunísia amb el somni d'obrir la seva pròpia clínica de psicoteràpia. Allà haurà de tractar amb pacients nous i adaptar-se als problemes ocasionats per les seves diferències culturals.

En aquesta comèdia que suposa el seu debut al món del cinema, Manele Labidi obre una finestra fascinant a la Tunísia moderna en una cruïlla, amb una història de contrastos, contradiccions i enfrontaments culturals, plena de vitalitat i humor. (sesnacine.com)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Turquia
2017
113 min
Secció de La Mostra: 

Història d'un jove que s'embarca en un viatge a Turquia després que la seva àvia Zarife mor de càncer en un hospital de Nova York. A través de la història de la Zarife, la pel·lícula aborda el tema de la massacre de població kurda de 1938 a Dersim i el silenci del que va passar en la història oficial turca. (amistadkurdistan.org

Llengües Turc, kurd i anglès, amb subtítols en espanyol