Totes les pel·lícules

D (1) E (2) G (1) H (1) L (1) M (1) O (1) S (1) Y (1)
Senegal
2023
84 min

L’Idrissa, funcionari, viu als suburbis de Dakar, Senegal. A causa de les mesures de restricció pressupostària de l'FMI, perd la feina. Quan el seu sou s'acaba, es veu obligat a viure a costa de la seva dona. S'esforça per recuperar el seu orgull viril. (IMBd)

Llengües Francès i wòlof, amb subtítols en català

Estats Units
República Centreafricana
Xina
2023
98 min

En el context de la guerra civil a la República Centreafricana, un gerent de construcció xinès i un treballador local africà treballen en extrems oposats de l'espectre per construir un nou i lluent banc. A mesura que s'acosten els terminis, els girs inesperats amenacen els seus treballs, relacions i plans per a una vida millor. (FilmAffinity)

Llengües Francès i mandarí, amb subtítols en català

Espanya
2022
57 min

També a Catalunya i a Espanya hi ha casos com el de George Floyd. Aquest documental recull casos de persones immigrants o racialitzades que han mort en detencions, a comissaria o en CIE, sense que s'hagi investigat ni sancionat ningú.

Les morts d’Elhadji, Alik, Yassir i Ilyas sota custòdia de l’Estat obren el debat sobre el racisme institucional a l’Estat espanyol recordant que no cal volar als EUA per trobar casos similars als de George Floyd.

Llengües Català i espanyol

Alemanya
Egipte
Sudan
Suècia
2023
120 min

Just abans de la secessió del Sudan del Sud, un excantant casat del nord busca redempció per haver causat la mort d'un home del sud en contractar la seva inconscient esposa com a criada. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Espanya
2024
82 min

Dos actors ruandesos i un tècnic de so belga es reuneixen a l'antiga seu de l'emissora de ràdio (RTLM), clau en el genocidi ruandès del 1994, per assajar el programa que va transmetre als oients les cançons de l'odi que van incitar a l'extermini. Amb la intenció d'acabar de tancar una ferida encara oberta, veuran a mesura que avança l'assaig que la reconciliació no és tan fàcil com creien. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, francès i ruandès, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
2023
105 min

La Haby viu amb la família en un bloc d'apartaments deteriorat. Després de la sobtada mort de l'alcalde de la ciutat, en Pierre, un metge idealista, pren el comandament. Està decidit a continuar tant sí com no amb el projecte de rehabilitació del barri, que consisteix a enderrocar l'edifici de la Haby. Quan la jove i la seva família descobreixen el pla d’en Pierre, lluitaran per tots els mitjans per impedir-ho i aconseguir aturar la desmesurada ambició del nou alcalde. (Caramel Films)

Llengües Francès, anglès, àrab i soninke, amb subtítols en espanyol

Kenya
2023
117 min

Després de quedar atrapada per una xarxa de tràfic d'òrgans, una dona intenta tornar a la seva comunitat per advertir-los dels perills que se'ls venen com a noves oportunitats. (IMDb)

Llengües Suahili, amb subtítols en català

Alemanya
Estats Units
Kenya
Portugal
2023
100 min

Dues dones kenyanes, una mare i una filla, investiguenles atrocitats colonials britàniques dels anys seixanta, i això impulsarà un moviment per reclamar les terres ancestrals. (docsbarcelona)

Llengües Kikuiu, anglès i suahili, amb subtítols en català

Alemanya
Burkina Faso
França
Senegal
2023
122 min

Després d'un atac brutal, una jove nòmada anomenada Sira es nega a rendir-se al seu destí sense lluitar i s'enfronta al terror islamista. (FilmAffinity)

Llengües Francès i ful, amb subtítols en català

Bèlgica
França
Itàlia
2023
121 min

El Seydou i el Moussa són dos joves que abandonen Dakar per emprendre camí a Europa. Una odissea contemporània a través dels perills del desert, els horrors dels centres de detenció a Líbia i els perills del mar. (FilmAffinity)

Llengües Wòlof, francès, àrab i anglès, amb subtítols en espanyol