Totes les pel·lícules

C (1) D (1) E (2) H (1) L (2) M (1) P (1) S (2)
Corea del Sud
2023
130 min

Després d'un terratrèmol fortíssim, Seül ha quedat reduïda a runes. Tot a la ciutat s'ha esfondrat, excepte un edifici. Els apartaments Hwang Gung segueixen drets. Quan els supervivents de l'exterior se n'assabenten, comencen a reunir-se allà. Això fa que els residents originals de l'edifici comencin a sentir-se amenaçats i decideixin unir-se per a la seva la supervivència... (FilmAffinity)

Llengües Coreà, amb subtítols en espanyol

Corea del Sud
2022
138 min

El Hae-Joon, un veterà detectiu, investiga la sospitosa mort d'un home al cim d'una muntanya. Aviat començarà a sospitar de la Sore, la dona del difunt, mentre l'atracció que sent per ella el desestabilitzarà. (FilmAffinity)

Llengües Coreà, mandarí i anglès, amb subtítols en espanyol

Colòmbia
Espanya
2021
96 MIN

Després dels acords de pau, la guerra entre les FARC i l'Estat semblava haver acabat, però la situació dista molt de ser estable. Iván Guarnizo i el seu germà comencen a investigar el segrest de la seva mare. En trobar el diari que va escriure durant el seu captiveri, van descobrir una relació gairebé maternofilial que va tenir amb el seu segrestador. Ara que la majoria de guerrillers han entregat les seves armes, decideixen buscar-lo i, potser, parlar d'aquell temps fosc en les seves vides. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Senegal
2023
84 min

L’Idrissa, funcionari, viu als suburbis de Dakar, Senegal. A causa de les mesures de restricció pressupostària de l'FMI, perd la feina. Quan el seu sou s'acaba, es veu obligat a viure a costa de la seva dona. S'esforça per recuperar el seu orgull viril. (IMBd)

Llengües Francès i wòlof, amb subtítols en català

Estats Units
República Centreafricana
Xina
2023
98 min

En el context de la guerra civil a la República Centreafricana, un gerent de construcció xinès i un treballador local africà treballen en extrems oposats de l'espectre per construir un nou i lluent banc. A mesura que s'acosten els terminis, els girs inesperats amenacen els seus treballs, relacions i plans per a una vida millor. (FilmAffinity)

Llengües Francès i mandarí, amb subtítols en català

Japó
2023
124 min

Un jove anomenat Mahito, que enyora la seva mare, s'aventura en un món compartit pels vius i els morts. Allà, la mort arriba a la fi i la vida troba un nou començament. Una fantasia semiautobiogràfica sobre la vida, la mort i la creació, en homenatge a l'amistat, de la ment de Hayao Miyazaki. (vertigofilms.es)

Llengües Japonès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Mèxic
2023
102 min

En una remota i solitària vall de Mèxic, castigada per l'hivern i la sequera, els nens aprenen a contemplar la mort, la malaltia i l'amor. Una història sobre sentir vertigen davant de la vida, sobre créixer. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Japó
2023
106

La Takumi i la seva filla, Hana, viuen en un poble proper a Tòquio. La seva vida es veurà profundament afectada quan descobreixen que prop de casa seva es construirà un càmping glamurós perquè els habitants de la ciutat facin escapades còmodes a la natura. (caramelfilms.es)

 Llengües Japonès, amb subtítols en espanyol

Bolívia
Uruguai
2022

L’Humberto és un exconvicte amb un passat tempestuós. Després de tres anys de sobrietat, torna a casa a la recerca d'una nova vida, però encara turmentat per una tragèdia passada. Ara té una oportunitat real de retrobar-se amb la seva filla Aleida, de la qual està distanciat, però primer ha de bregar amb els sogres, Carlos i Elizabeth, que són els que ara tenen cura de la seva filla. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Espanya
2022
57 min

També a Catalunya i a Espanya hi ha casos com el de George Floyd. Aquest documental recull casos de persones immigrants o racialitzades que han mort en detencions, a comissaria o en CIE, sense que s'hagi investigat ni sancionat ningú.

Les morts d’Elhadji, Alik, Yassir i Ilyas sota custòdia de l’Estat obren el debat sobre el racisme institucional a l’Estat espanyol recordant que no cal volar als EUA per trobar casos similars als de George Floyd.

Llengües Català i espanyol

Alemanya
Egipte
Sudan
Suècia
2023
120 min

Just abans de la secessió del Sudan del Sud, un excantant casat del nord busca redempció per haver causat la mort d'un home del sud en contractar la seva inconscient esposa com a criada. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Espanya
2024
82 min

Dos actors ruandesos i un tècnic de so belga es reuneixen a l'antiga seu de l'emissora de ràdio (RTLM), clau en el genocidi ruandès del 1994, per assajar el programa que va transmetre als oients les cançons de l'odi que van incitar a l'extermini. Amb la intenció d'acabar de tancar una ferida encara oberta, veuran a mesura que avança l'assaig que la reconciliació no és tan fàcil com creien. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, francès i ruandès, amb subtítols en espanyol

Mèxic
2023
88 min

El Luis, un jove de 18 anys amb arrels indígenes, ingressa a l'Heroic Col·legi Militar amb l'esperança d'assegurar-se un futur millor. Allà es troba amb un sistema rígid i institucionalment violent dissenyat per convertir-lo en un soldat perfecte. (Sensacine)

Llengües Espanyol

Japó
1947
72 min

Al Japó de la postguerra, un home troba al carrer un nen perdut i el porta a casa seva, però ningú no vol acollir-lo, ni tan sols per una nit. Finalment, ho fa una vídua de caràcter agre. L'endemà, la dona porta el nen al seu barri i esbrina que el pare se n'ha anat a Tòquio i l'ha abandonat. (FilmAffinity)

Llengües Japonès, amb subtítols en espanyol

Argentina
Bolívia
Brasil
Mèxic
Noruega
Xile
2020
97 min

El Cabra és un adolescent rebel que viu amb la seva mare al nord de l’Argentina, a la frontera amb Bolívia. Somia convertir-se en ballarí professional de Malambo, el ball folklòric dels gautxos. Mentre es prepara per a la competència més important de la seva vida, rep la visita inesperada del seu pare, el Corto, un estafador que acaba de sortir de la presó uns dies amb un permís. El Corto porta el Cabra i la seva mare a un misteriós viatge per les carreteres andines on es tornen a retrobar. Però el Cabra i la seva mare es veuran embolicats en situacions violentes i criminals El Cabra haurà d'abandonar el seu pare per seguir amb els seus somnis? (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Colòmbia
Espanya
2022
86 min

L’Eliú, un noi de camp, és empresonat en un centre experimental de menors al cor de la selva tropical colombiana, per un crim que va cometre amb el seu amic El Mono. Cada dia, els adolescents fan un treball físic extenuant i una intensa teràpia de grup. Un dia, El Mono és traslladat al mateix centre i porta amb ell un passat del qual l’Eliú intenta fugir. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Japó
1950
112 min

La Setsuko se sent desgraciada al costat del seu marit, un enginyer alcohòlic i sense feina. Ella sempre va estar enamorada del Hiroshi, encara que mai van arribar a prometre's, perquè ell va emigrar a França. Ara, que ha tornat al Japó, la germana de la Setsuko intenta tornar-los a unir. L'únic problema és que ella també n'està secretament enamorada. (FilmAffinity)

Llengües Japonès i alemany, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
2023
105 min

La Haby viu amb la família en un bloc d'apartaments deteriorat. Després de la sobtada mort de l'alcalde de la ciutat, en Pierre, un metge idealista, pren el comandament. Està decidit a continuar tant sí com no amb el projecte de rehabilitació del barri, que consisteix a enderrocar l'edifici de la Haby. Quan la jove i la seva família descobreixen el pla d’en Pierre, lluitaran per tots els mitjans per impedir-ho i aconseguir aturar la desmesurada ambició del nou alcalde. (Caramel Films)

Llengües Francès, anglès, àrab i soninke, amb subtítols en espanyol

Cuba
Itàlia
2023
119 min

La Milagros sobreviu venent cons de cacauets al carrer i passa els dies escoltant la ràdio i llegint cartes antigues. El Frank i l’Alain van a l'escola i somien emigrar als Estats Units per convertir-se en jugadors de beisbol. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Bhutan
Xina
2019
110 min

Lunana, un iak a l‘escola segueix la història d'un jove mestre que somia emigrar a Austràlia per convertir-se en cantant. En canvi, és assignat a una escola al poble més remot del nord de Bhutan, on inesperadament forma un fort vincle amb els nens locals i troba la felicitat. (elseptimoarte.net)

Llengües Butanès i anglès, amb subtítols en català

Espanya
Guatemala
2023
30 min

El documental aborda la importància de la cooperació entre cooperatives i comunitats de banda i banda de l'oceà, per posar en marxa un programa per a la generació d'energia elèctrica amb l'objectiu de proporcionar un servei digne, mediambiental sostenible i econòmicament accessible per a tots els habitants de comunitats aïllades de regió occidental de Guatemala. (eina.unizar.es)

Japó
2023
127 min

Quan el seu jove fill Minato comença a comportar-se de manera estranya, la seva mare sent que alguna cosa va malament. En descobrir que el responsable de tot plegat és un professor, irromp a l'escola exigint saber què està passant. Però a mesura que la història es desenvolupa a través dels ulls de la mare, el professor i el nen, la veritat va sortint a la llum, a poc a poc... (FilmAffinity)

Llengües Japonès i anglès, amb subtítols en espanyol

Kenya
2023
117 min

Després de quedar atrapada per una xarxa de tràfic d'òrgans, una dona intenta tornar a la seva comunitat per advertir-los dels perills que se'ls venen com a noves oportunitats. (IMDb)

Llengües Suahili, amb subtítols en català

Alemanya
Estats Units
Kenya
Portugal
2023
100 min

Dues dones kenyanes, una mare i una filla, investiguenles atrocitats colonials britàniques dels anys seixanta, i això impulsarà un moviment per reclamar les terres ancestrals. (docsbarcelona)

Llengües Kikuiu, anglès i suahili, amb subtítols en català

Alemanya
Japó
2023
124 min

En Hirayama sembla totalment satisfet amb la seva senzilla vida de netejador de vàters a Tòquio. Fora de la seva estructurada rutina diària, gaudeix de la passió per la música i els llibres. Li encanten els arbres i els fa fotos. Una sèrie de trobades inesperades revelen a poc a poc més del seu passat. (FilmAffinity)

Llengües Japonès i anglès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Argentina
Brasil
França
Itàlia
2023
109 min

El Marcelo (Marcelo Subiotto), un home d'uns 50 anys, ha dedicat la seva vida a l'ensenyament de Filosofia a la Facultat de Filosofia i Lletres. Quan el cap de Càtedra, mentor i company d'aventures del pensament mor inesperadament, el Marcelo assumeix que heretarà la titularitat de la Càtedra que ha quedat vacant. El que no s'imagina és que Rafael Sujarchuk (Leonardo Sbaraglia), un col·lega brillant i seductor, tornarà des d'Alemanya per disputar el lloc vacant. Comença llavors una batalla sense quarter entre dos professors extremadament oposats en els seus estils i pedagogies. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol

Brasil
2023
92 min

Retratos fantasma és un viatge multidimensional a través del temps, el so, l'arquitectura i el cinema, ambientat en el paisatge urbà de Recife, capital costanera brasilera de Pernambuco: un territori històric i humà, examinat a través de les grans sales de cinema que van servir com a espais de convivència durant el segle XX. (FilmAffinity)

Llengües Portuguès, amb subtítols en espanyol

Espanya
Perú
2024
70 min

L’empresonament del president peruà Pedro Castillo i la presa del poder il·legítimament de Dina Boluarte, el desembre de 2022, generaren una onada de protestes que foren reprimides amb armes letals per policia i exèrcit. Les poblacions d’Andahuaylas, Ayacucho i Juliaca foren escenaris de les massacres més sagnants. El documental dona veu a les víctimes i als pobles quítxua i aimara del sud rural del Perú, mobilitzats en un clam per la justícia i contra la impunitat.

Llengües Espanyol

Iran
2022
110 min

La Roya es disposa a emigrar de l'Iran, quan coneix una noia que sembla haver perdut la memòria. La Roya li proporciona una llar i li presenta la seva família i amics sense saber que aquesta dona ha vingut a substituir-la. (FilmAffinity)

Llengües Persa i danès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Burkina Faso
França
Senegal
2023
122 min

Després d'un atac brutal, una jove nòmada anomenada Sira es nega a rendir-se al seu destí sense lluitar i s'enfronta al terror islamista. (FilmAffinity)

Llengües Francès i ful, amb subtítols en català

Alemanya
Xina
2000
83 min

El Mardar és un jove missatger que va per la ciutat amb la moto repartint paquets. Coneix bé la ciutat i part del seu èxit en el negoci és que mai no fa preguntes. Un dia un contrabandista d’alcohol li demana que porti la seva filla de 16 anys, la Moudan, a casa de la seva tia. En el trajecte, tots dos se senten atrets... (FilmAffinity)

Llengües Mandarí, amb subtítols en català

Bèlgica
França
Itàlia
2023
121 min

El Seydou i el Moussa són dos joves que abandonen Dakar per emprendre camí a Europa. Una odissea contemporània a través dels perills del desert, els horrors dels centres de detenció a Líbia i els perills del mar. (FilmAffinity)

Llengües Wòlof, francès, àrab i anglès, amb subtítols en espanyol