Totes les pel·lícules

A (1) D (1) G (1) J (1) L (2) R (2) V (1) Y (1)
Bèlgica
França
Marroc
2019
98

L’Abla regenta una modesta pastisseria a la seva llar de Casablanca on viu sola amb la seva filla Warda de 8 anys. Quan la Samia, una jove dona embarassada, truca a la seva porta, l’Abla no s'imagina que la seva vida està a punt de canviar per sempre. Una trobada fortuïta entre dues dones les durà a totes dues a fer una aventura essencial per determinar qui són en realitat. (Filmaffinity)

 Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Indonèsia
2022
103 min

Finals de la dècada de 1960. La Nana no es pot escapar del seu passat. Sumida en la pobresa després d'haver perdut la seva família a la guerra de Java Occidental, es torna a casar i comença una nova vida. Però el passat continua viu en els seus somnis. El seu nou marit és ric, però el seu paper de dona a casa és de submissió i ell li és infidel. La Nana pateix en silenci fins al dia que coneix una de les amants del seu marit i tot canvia. L’Ino és algú en qui pot confiar, algú que li ofereix consol i a qui li pot explicar els seus secrets, passats i presents. (FilmAffinity)

Llengua Indonesi, amb subtítols en espanyol

Argentina
Estats Units
Regne Unit
2022
140 MIN

Argentina, 1985 està inspirada en la història real de Julio Strassera, Luis Moreno Ocampo i el seu jove equip jurídic que es van atrevir a acusar, contra vent i marea, contra rellotge i sota constant amenaça, la més sagnant dictadura militar argentina. Una batalla de David contra Goliat, amb els herois menys esperats. (FilmAffinity)

Llengües Versió original en espanyol

Espanya
2023
71
Secció de La Mostra: 

El control policial i el tancament d'alguns passos de la frontera pirinencoatlàntica natural del Bidasoa que va imposar França l'estiu de 2018, per evitar l'entrada dels immigrants en trànsit cap a la resta de països europeus, va provocar deu morts en un any. Set persones van morir des de l'abril de 2021 ofegades a les aigües del riu Bidasoa entre Irun i Hendaia, i tres més van perdre la vida l'octubre de 2021 atropellades per un tren a Ziburu. (Barton Films)

Llengües Eusquera, espanyol i francès, amb subtítols en espanyol

França
Luxemburg
Mèxic
Polònia
Xile
2022
99 min

La Blanca, una resident d’una llar d’acollida de 18 anys, és la testimoni clau en un escàndol que involucra nens, polítics i homes rics que participen en festes sexuals. Tanmateix, com més preguntes es fan, menys clar es torna exactament quin és el paper de la Blanca en l'escàndol. (FilmAffinity)

Llengües Versió original en espanyol

Estats Units
Guatemala
Mèxic
2021
125 min

Després de la desaparició de la seva germana, la Sarita, una noia de classe treballadora de Ciutat de Guatemala, viatja a la ciutat costanera de Puerto Barrios per fer-se amiga de l'Andrés, el perillós exnòvio de la seva germana, i infiltrar-se a la seva quadrilla, convençuda que té alguna cosa a veure-hi. Amb una determinació indestructible per descobrir la veritat, la Sarita s'involucra cada cop més amb l’Andrés i el món implacable de la seva quadrilla. (FilmAffinity)

Llengües Versió original en espanyol

Estats Units
2008
109 min

Crònica de l'apogeu als anys cinquanta a Chicago de la casa de discos Chess Records, que en uns anys turbulents va gravar discos de llegendes de la música negra com Muddy Waters, Leonard Chess, Little Walter & Howlin' Wolf, Etta James i Chuck Berry. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Argentina
República Dominicana
2021
89 min

La Sara (17 anys) i la seva mainadera Yarisa (36) tenen una relació que sembla transcendir la seva classe social: són el més semblant a una filla i una mare, però un accident irromp en les seves vides i posa a prova la innocent il·lusió que res les separarà. (FilmAffinity)

Llengües Versió original en espanyol

Alemanya
Brasil
França
2002
130 min

Adaptada de la novel·la de Paolo Lins, retrata el creixement del crim organitzat a Cidade de Deus, un suburbi violent de Rio de Janeiro, entre finals dels anys seixanta fins a principis dels vuitanta. El protagonista de la pel·lícula és aquest barri, un dels més perillosos de la ciutat de Rio. El narrador és el Buscapé, un jove negre massa fràgil i tímid per a una vida criminal però amb prou talent per tenir èxit com a artista i fotògraf. Veiem a través dels seus ulls el desenvolupament de la vida, les baralles, l'amor i la mort dels personatges els destins dels quals s'allunyen i es creuen amb el pas del temps. (El Séptimo Arte)

Llengües Portuguès, amb subtítols en espanyol

2021
106
Secció de La Mostra: 

La família Badri ha escapat de Beirut per construir la seva particular utopia lluny de la pol·lució i la conflictivitat de la gran urbs. Però aquest oasi de resistència al capitalisme global es veu amenaçat pels avenços d'un abocador proper i les esquerdes internes dins la família. (Avalon)

Àrab, amb subtítols en espanyol

Brasil
Portugal
2021
125 min

El Daniel és un instructor de l'acadèmia de policia que ha estat suspès després d'una investigació interna, per això viatja pel país a la recerca d'una trobada real amb la Sara, qui va conèixer per internet. (FilmAffinity)

Llengües Portuguès, amb subtítols en català

Myanmar
Noruega
Països Baixos
2022
70 min

Què se sent en ser oblidat pel món? Després del cop militar del 2021, aquests diaris cinematogràfics de joves activistes de l'oposició a Myanmar utilitzen la pantalla de cinema per comunicar-se amb el món d'una manera diferent de la que permeten les notícies de la televisió. Els joves no poden mostrar la seva cara o donar els seus noms per por de represàlies (ni tan sols quan van ser premiats al Festival de Berlín 2022) per això usen el nom "The Myanmar Film Collective" com a col·lectiu. (FilmAffinity)

Llengües Birmà, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
Dinamarca
França
Marroc
2022
122

El Halim i la Mina són propietaris d’una botiga de vestits caftans en un dels barris més vells del Marroc. Per atendre millor el públic, la parella decideix aconseguir els serveis del Youssef, un jove aprenent amb la mateixa passió per la costura que ells. Però, a poc a poc, ella s'adona què suposa la presència del Youssef per al seu marit. (Sensacine)

Argentina
Xile
2022
86 min

L’Ana i el Mateo, els protagonistes d'El castigo, són pares del petit Lucas i decideixen anar-se'n d'excursió a la natura per gaudir del cap de setmana. Però, tot es complica quan perden de vista el Lucas i ell es perd dins del frondós bosc on són. La parella començarà a buscar encaridament el nen amb ajuda de la policia, però no el trobaran. A mesura que van passant les hores, l’Ana i el Mateo començaran a entrar en una crisi que els farà replantejar-se el seu amor i les seves vides. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

Alemanya
Bèlgica
França
Tunísia
2020
104
Secció de La Mostra: 

Sam Ali, un jove sensible i impulsiu de Síria, abandona el seu país i posa rumb cap al Líban fugint de la guerra. Per poder viatjar per Europa i viure així amb l'amor de la seva vida, accepta tatuar-se l'esquena en mans d'un dels artistes contemporanis més importants que existeixen. Després de convertir el seu cos en una prestigiosa obra d'art, en Sam comprèn a poc a poc que la seva decisió implica tot el contrari del que ell desitjava al principi: la llibertat. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, anglès, francès, flamenc, amb subtítols en espanyol

França
Líban
2023
83

Líban, estiu de 1958. Tres germanes pertanyents a la bona societat cristiana són de vacances a les muntanyes libaneses. La vida tranquil·la del poble es veu sacsejada pels ecos d'una revolució que sona a Beirut i per l'arribada de dos estiuejants francesos. Però és al si de la família on es produeix l'agitació. La germana gran, la Layla, perfecta mare i esposa, obrirà els ulls a la societat patriarcal que les manté sota control. En el jove Líban que somia amb una edat d'or, una dona pot tenir un destí diferent del traçat pels homes? (FilmAffinity)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol

Rwanda
2022
111 min

Una mare que intenta afrontar la pèrdua del seu fill, es distancia gradualment del seu marit: un criminal introdueix el seu fill a una vida de viure del seu enginy; i una noia s'encarrega de tenir cura d'un pare que mai no va estimar. (FilmAffinity)

Llengües Ruandès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
Índia
Regne Unit
Sud-àfrica
1982
188 min

Després de defensar els drets dels ciutadans negres a Sud-àfrica, Mahatma Gandhi, considerant que també els hindús són ciutadans de segona classe a la seva pròpia terra, els incita a revoltar-se contra l'Imperi Britànic mitjançant la doctrina de la no-violència i la desobediència civil , liderant el moviment que va portar l'Índia, fins llavors una colònia, a independitzar-se dels britànics als anys 40. (FilmAffinity)

Llengües Anglès i hindi, amb subtítols en espanyol

Pakistan
2022
126 min

Mentre els Rana -una família patriarcal i feliçment unida- esperen el naixement d'un nen per continuar amb el llinatge familiar, el seu fill més jove s'uneix en secret a una companyia teatral de dansa eròtica i s'enamora d'una jove i ambiciosa estrella trans. La seva història d'amor impossible acaba per avivar les ànsies de rebel·lia sexual de tota la família Rana. (FilmAffinity)

Llengües Panjabi i urdú, amb subtítols en espanyol

Síria
2022
158

Tot i ser superada en nombre i armament, una guerrera kurda guia les seves companyes en la resistència per defensar la seva ciutat, Kobane, de l'amenaça mortal d'ISIS. Una història real de guerra, sacrifici, amor i esperança. (FilmAffinity)

Llengües Kurd, amb subtítols en català

Xina
2021
176 min

Els soldats xinesos van guanyar la batalla al llac Changjin, també coneguda com la batalla de l'embassament de Chosin, en condicions climatològiques extremes. La lluita entre els Estats Units i la Xina, que va tenir lloc del 27 de novembre al 24 de desembre de 1950, és considerada com una de les batalles més violentes de la Guerra de Corea. (FilmAffinity)

Llengües Mandarí i anglès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
França
Mèxic
Nicaragua
Noruega
Països Baixos
2023
87 MIN

Un gran abocador de la capital de Nicaragua, sempre cobert de boira, és la llar de la Maria, una nena especial i amb molta imaginació. Viu amb la Lilibeth, la seva mare, i uns quants gossos i els seus cadells que estan a punt de ser venuts. Quan la Maria els enverina accidentalment, la Lilibeth pren la difícil decisió d'abandonar-la en una planta de reciclatge, on és obligada a treballar amb altres nens. (FilmAffinity)

Llengües Versió original en espanyol

Estats Units
2022
134 min

Una epopeia històrica inspirada en els fets reals que van succeir al Regne de Dahomey, un dels estats més poderosos d'Àfrica als segles XVIII i XIX. La història segueix la Nanisca (Davis), general de la unitat militar exclusivament femenina i la Nawi (Mbedu), una recluta ambiciosa. Juntes van lluitar contra enemics que van violar el seu honor, van esclavitzar la seva gent i van amenaçar de destruir tot el que havien viscut. (FilmAffinity)

Llengües Anglès i portuguès, amb subtítols en espanyol

Corea del Sud
2022
92 min

Junhee és una novel·lista desencantada dels seus llibres. Durant un viatge per retrobar una vella amiga que regenta una llibreria, coincideix amb un director de cinema que li va prometre adaptar una de les seves novel·les. (gencat.cat)

Llengua Coreà, amb subtítols en català

Turquia
2021
147

En Hasan es guanya la vida com a agricultor al camp i es troba en una situació difícil quan amenacen d'instal·lar una torre d'alta tensió a la terra que va heretar del seu pare. Alhora, el seu pelegrinatge imminent a la Meca el porta a fer una recerca introspectiva del seu passat. (FilmAffinity)

Llengües Turc, amb subtítols en català

Suïssa
2020
90 min

Un assassinat, una batuda policial i la foto d'una noia misteriosa: una jove mare ha de recompondre totes aquestes peces de la secreta vida amorosa dels seus fills bessons, per poder esbrinar què els va passar. (FilmAffinity)

Llengües Anglès i espanyol, amb subtítols en espanyol

Algèria
Aràbia Saudita
França
Qatar
Taiwan
2022
113
Secció de La Mostra: 

Algèria, 1516. El pirata Barbarroja allibera Alger de la tirania dels espanyols i es fa amb el poder del regne. Es rumoreja que ha assassinat el rei Salim Toumi, malgrat la seva aliança. Contra tot pronòstic, una dona li fa cara: la reina Zaphira, esposa del rei Salim. A mig camí entre la història i la llegenda, la vida d'aquesta dona ens parla de la lluita i dels conflictes personals i polítics que va haver de patir pel bé d'Alger. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

França
2022
116 min

La Rose, oriunda de Costa d'Ivori, arriba a França i s'instal·la als suburbis parisencs amb els seus dos fills, el Jean i l’Ernest. (FilmAffinity)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

França
Xile
2022
83 min

Les protestes van esclatar als carrers de Santiago, la capital de Xile, el 2019, mentre la població exigia més democràcia i igualtat social al voltant de l'educació, la sanitat i les oportunitats laborals. (FilmAffinity)

Llengües Versió original en espanyol

França
Guinea
2014
120 min

La Bella, una encantadora guineana de 30 anys, és ballarina en un cabaret de Dakar (Senegal). Porta una vida de prostitució sota el control d'una xarxa de proxenetes dirigida per un home anomenat Kèba. La noia està decidida a trobar el parador de la seva filla, que va ser abandonada en néixer a Bamako fa 18 anys, quan ella era una prostituta de 15 anys… (FCAT)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

Algèria
Bèlgica
França
Qatar
2019
106
Secció de La Mostra: 

Algèria, 1997. El país està en mans de grups terroristes que busquen instaurar un estat islàmic i retrògrad. Les dones són les que més es veuen afectades per les seves noves lleis, amb les quals els líders busquen controlar els seus cossos i la seva manera de comportar-se en societat. Quan la situació comença a anar més enllà del que les dones poden suportar, la Nedjma, una jove estudiant a qui l’apassiona el món de la moda, decideix defensar les noies adolescents celebrant un certamen de moda que desafia totes les normes establertes. (Filmaffinity)

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol

Argentina
Itàlia
2023
90 MIN

En una societat en què els estereotips femenins de bellesa resulten inabastables, una adolescent de només 14 anys haurà de transitar un camí solitari en la recerca de l'acceptació pròpia, per a la qual l'anorèxia promet perilloses solucions. (FilmAffinity)

Llengües Versió original en espanyol

Colòmbia
Mèxic
Panamà
2021
94 min

Del director panameny Abner Benaim, Plaza Catedral explica la història de l'Alicia (Ilse Salas), una dona divorciada que, després de la tràgica mort del seu fill, comença a ajudar el Chief (Fernando Xavier De Casta), un nen que vigila cotxes davant del seu apartament a la Plaza Catedral. (Sensacine)

Llengües Versió original en espanyol

Bèlgica
França
Luxemburg
2023
135
Secció de La Mostra: 

El Kamal decideix anar a Síria per ajudar les víctimes de la guerra. Però, en arribar, es veu obligat a unir-se a un grup armat i es troba bloquejat a Al Raqa. El seu germà petit, el Nassim, que somia unir-s'hi, es converteix en una presa fàcil dels reclutadors de la gihad. La Leïla, la seva mare, intentarà protegir el seu fill més jove. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, francès, anglès, alemany, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Bèlgica
Cambodja
Corea del Sud
França
Qatar
Romania
2022
117 min

Per caprici, la Freddie, de vint-i-cinc anys, torna per primera vegada a Corea del Sud, on va néixer. La jove parteix amb ardor a la recerca dels seus orígens en aquest país que li és aliè, inclinant la seva vida a rumbs nous i inesperats. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, francès i coreà, amb subtítols en espanyol

Xina
2022
131 min

 La humil i senzilla Ma, i el tímid Cao, han estat expulsats de les seves famílies respectives i obligats a contraure un matrimoni concertat. Ara hauran d'unir les forces i construir una llar on sobreviure. Enmig de l'adversitat, comença a forjar-se entre ells un vincle, ja que tant la Ma com el Cao, en sintonia amb els cicles de la Terra, es creen un refugi on poden prosperar. (FilmAffinity)

Llengua Mandarí, amb subtítols en espanyol

Angola
França
1972
102 min

Sambizanga és el nom d'un barri obrer de Luanda on hi havia la presó portuguesa on van ser tancats, torturats i assassinats nombrosos militants angolesos. El 4 de febrer de 1961, l'MPLA va atacar la presó. La pel·lícula comença amb la detenció del líder revolucionari Domingos Xavier per oficials portuguesos. El porten a la presó de Sambizanga on serà torturat fins a la mort si no delata els seus companys dissidents. La pel·lícula segueix la Maria, la dona de Domingos Xavier, que va de presó a presó en un intent per saber què ha estat del seu marit. (FCAT)

Llengües Lingala i portuguès, amb subtítols en espanyol

Kenya
2022
97 min

Després de 7 anys a la presó, en Geoffrey, de 35 anys, ha de tornar a començar la seva vida a Shimoni, un tranquil poble de la Kenya rural, un lloc que detesta. Allí roman amagat al recinte de l'església catòlica local i mai no surt. Però, un diumenge després de missa, en Geoffrey veu un home amb una taca blanca als cabells. Petrificat, s'orina als pantalons i en un moment de ràbia mata un vedell. El monstre l'ha trobat al seu amagatall.

Llengües Suahili, kikuiu i anglès, amb subtítols en espanyol

Estats Units
2022
131 min

Biografia d'Emmett Till, un adolescent negre que va ser brutalment assassinat als 14 anys a Mississippi el 1955. La propietària d'una botiga local va afirmar haver-se sentit ofesa pel noi, que, després de la declaració, va ser covardament linxat per un grup d'homes. El fet que els assassins fossin absolts va causar una commoció nacional i va impulsar moviments contra la violència cap als negres al país. (Sensacine)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Bèlgica
França
2022
89 min

A la Bèlgica actual, un nen i una noia adolescent que van arribar sols d'Àfrica enfronten la seva invencible amistat contra les difícils condicions del seu exili. (FilmAffinity)

Llengües Italià i francès, amb subtítols en espanyol

Alemanya
Qatar
Sud-àfrica
Tanzània
2021
92 min

Una història d’amor polític sobre la majoria d’edat ambientada en els últims anys de la colònia britànica de Zanzíbar. En Denge, un jove lluitador per la llibertat, coneix la Yasmin, una dona índia de Zanzíbar, enmig de la nit quan es dirigeix a casar-se. La passió i la revolució s’intensifiquen. (ficac.cat)

Llengües Suec, anglès i suahili, amb subtítols en espanyol

França
Taiwan
2022
113
Secció de La Mostra: 

L’Aissa, un jove oficial d'origen algerià, perd tràgicament la vida durant un nou ritual d'iniciació a la prestigiosa acadèmia militar francesa de Saint-Cyr. A mesura que la seva mort destrossa la família, sorgeix la polèmica sobre els plans del funeral de l'Aissa quan l'exèrcit es nega a assumir la responsabilitat. L’Ismael, el seu rebel germà gran, intenta mantenir unida la família mentre lluiten per guanyar justícia per a l’Aissa. (FilmAffinity)

Llengües Francès i altres, amb subtítols en espanyol

França
Moçambic
Portugal
2012
90 min

Ubicat en els moments posteriors a la independència de Moçambic, quan el govern nacional, entestat a esborrar totes les traces del colonialisme, envia unes 500 prostitutes a camps de reeducació sota la cura de la guerrilla per esdevenir “dones noves”. El conflicte sorgeix quan la jove Margarida, verge de 16 anys, és inclosa per error dins d’aquest contingent humà… (FilmAffinity)

Llengües Francès i portuguès, amb subtítols en espanyol

Espanya
2021
61 min

Documental dirigit per Alberto Martos sobre la comunitat rohingya. El llarg aborda la situació actual que viu aquest poble, que ha patit continus atacs de violència per part de l'exèrcit de Myanmar i els ha portat a l'exili permanent en camps de refugiats de Bangla Desh. Amb testimonis en primera persona d'algunes de les persones que viuen aquesta situació, el documental narra l'horror que viu més d'un milió de persones de la comunitat rohingya. (Sensacine)

Llengües Anglès i altres, amb subtítols en espanyol

Austràlia
França
Indonèsia
Singapur
2021
95 min

La Yuni és una adolescent d’indonèsia que s'adona que, a mesura que els seus somnis creixen, el món al seu voltant es va fent més petit. Està a punt d’acabar l’institut i té grans somnis. Aleshores, un dia se li declara un home que gairebé no coneix. La Yuni rebutja la proposició. I poc després, tampoc no accepta una segona proposta. La noia continua creient en els somnis. Però una superstició diu que rebutjar més de dues propostes de matrimoni porta mala sort. I un dia en rep una tercera. (ouff.org)

Llengua Indonesi, amb subtítols en espanyol