Totes les pel·lícules

D (1) G (1) J (1) L (2) R (2) V (1) Y (1)
Myanmar
Noruega
Països Baixos
2022
70 min

Què se sent en ser oblidat pel món? Després del cop militar del 2021, aquests diaris cinematogràfics de joves activistes de l'oposició a Myanmar utilitzen la pantalla de cinema per comunicar-se amb el món d'una manera diferent de la que permeten les notícies de la televisió. Els joves no poden mostrar la seva cara o donar els seus noms per por de represàlies (ni tan sols quan van ser premiats al Festival de Berlín 2022) per això usen el nom "The Myanmar Film Collective" com a col·lectiu. (FilmAffinity)

Llengües Birmà, amb subtítols en espanyol

Estats Units
Índia
Regne Unit
Sud-àfrica
1982
188 min

Després de defensar els drets dels ciutadans negres a Sud-àfrica, Mahatma Gandhi, considerant que també els hindús són ciutadans de segona classe a la seva pròpia terra, els incita a revoltar-se contra l'Imperi Britànic mitjançant la doctrina de la no-violència i la desobediència civil , liderant el moviment que va portar l'Índia, fins llavors una colònia, a independitzar-se dels britànics als anys 40. (FilmAffinity)

Llengües Anglès i hindi, amb subtítols en espanyol

Pakistan
2022
126 min

Mentre els Rana -una família patriarcal i feliçment unida- esperen el naixement d'un nen per continuar amb el llinatge familiar, el seu fill més jove s'uneix en secret a una companyia teatral de dansa eròtica i s'enamora d'una jove i ambiciosa estrella trans. La seva història d'amor impossible acaba per avivar les ànsies de rebel·lia sexual de tota la família Rana. (FilmAffinity)

Llengües Panjabi i urdú, amb subtítols en espanyol

Xina
2021
176 min

Els soldats xinesos van guanyar la batalla al llac Changjin, també coneguda com la batalla de l'embassament de Chosin, en condicions climatològiques extremes. La lluita entre els Estats Units i la Xina, que va tenir lloc del 27 de novembre al 24 de desembre de 1950, és considerada com una de les batalles més violentes de la Guerra de Corea. (FilmAffinity)

Llengües Mandarí i anglès, amb subtítols en espanyol

Corea del Sud
2022
92 min

Junhee és una novel·lista desencantada dels seus llibres. Durant un viatge per retrobar una vella amiga que regenta una llibreria, coincideix amb un director de cinema que li va prometre adaptar una de les seves novel·les. (gencat.cat)

Llengua Coreà, amb subtítols en català

Alemanya
Bèlgica
Cambodja
Corea del Sud
França
Qatar
Romania
2022
117 min

Per caprici, la Freddie, de vint-i-cinc anys, torna per primera vegada a Corea del Sud, on va néixer. La jove parteix amb ardor a la recerca dels seus orígens en aquest país que li és aliè, inclinant la seva vida a rumbs nous i inesperats. (FilmAffinity)

Llengües Anglès, francès i coreà, amb subtítols en espanyol

Xina
2022
131 min

 La humil i senzilla Ma, i el tímid Cao, han estat expulsats de les seves famílies respectives i obligats a contraure un matrimoni concertat. Ara hauran d'unir les forces i construir una llar on sobreviure. Enmig de l'adversitat, comença a forjar-se entre ells un vincle, ja que tant la Ma com el Cao, en sintonia amb els cicles de la Terra, es creen un refugi on poden prosperar. (FilmAffinity)

Llengua Mandarí, amb subtítols en espanyol

Espanya
2021
61 min

Documental dirigit per Alberto Martos sobre la comunitat rohingya. El llarg aborda la situació actual que viu aquest poble, que ha patit continus atacs de violència per part de l'exèrcit de Myanmar i els ha portat a l'exili permanent en camps de refugiats de Bangla Desh. Amb testimonis en primera persona d'algunes de les persones que viuen aquesta situació, el documental narra l'horror que viu més d'un milió de persones de la comunitat rohingya. (Sensacine)

Llengües Anglès i altres, amb subtítols en espanyol

Austràlia
França
Indonèsia
Singapur
2021
95 min

La Yuni és una adolescent d’indonèsia que s'adona que, a mesura que els seus somnis creixen, el món al seu voltant es va fent més petit. Està a punt d’acabar l’institut i té grans somnis. Aleshores, un dia se li declara un home que gairebé no coneix. La Yuni rebutja la proposició. I poc després, tampoc no accepta una segona proposta. La noia continua creient en els somnis. Però una superstició diu que rebutjar més de dues propostes de matrimoni porta mala sort. I un dia en rep una tercera. (ouff.org)

Llengua Indonesi, amb subtítols en espanyol